EduKastély gyermekeknek és felnőtteknek

EduKastély gyermekeknek és felnőtteknek
Nem igaz, hogy a mai gyerekek már nem is tudnak játszani! Hogy ez mennyire így van, az a PONT csoport Kastély Erdélyben programjának keretében szervezett gyermekfoglalkozáson is kiderült. Nem kell hozzá más, csak érdekfeszítő játék és játszótárs. Azoknak, akiknek sikerült regisztrálniuk a csütörtökre és péntekre meghirdetett időpontokon, mindkettőben részük lehetett.

A foglalkozáson bemutatott EduKastély játékai valamennyi korosztály számára kiváló szórakozást jelentenek. A gyerekek játszva tanulhatnak régmúlt korok szokásairól, életmódjáról, szókincsünkből kiveszett fogalmak elevenednek meg, mesterségek, munkaeszközök, ruházati cikkek, mindez pedig színesen, ötletesen, próbára téve a kicsik fantáziáját, megfigyelőképességét.

Fóris Réka projektmenedzser lapunknak elmondta: ezekkel a játékokkal a gyerekeket is igyekeznek megszólítani, felkelteni figyelmüket a történelem iránt. Fontos ismernünk múltunkat, hiszen e nélkül nehezen igazodhatunk el a jelenben, tette hozzá. A tapasztalat az, hogy az ilyen foglalkozásokon, amilyenre most a Kolozsvári Magyar Napokon is lehetőség adódott, kicsit-nagyok lelkesen vesznek részt, érdekli őket a sok fejtörő, állandóan kérdeznek. Kiderült az is, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is népszerűek ezek a játékok, nem ritka, hogy a szülők alig akarják átengedni csemetéjüknek a helyett, mondta mosolyogva. Látta, fél szemmel azt figyelem, hogy az egyik kis szöszi apukája mennyire elmélyült a kastélykeresőben, miközben kislánya az egykori grófkisasszonyok főkötőjét, pruszlikját próbálja összepászítani. (És még azt mondják, hogy a mai szülőknek nincs türelmük játszani…)

A borítókép a szerző felvétele