November közepéig Com’ON Kolozsvár események

November közepéig Com’ON Kolozsvár események
Görkorcsolyapálya, vezetett séták az erdőben, tájékoztató kampány az elektronikai termékek újrahasznosításáról, filmvetítések, filozófiai műhelyek gyerekeknek, online pályaválasztási foglalkozások – csak néhány az éppen zajló több tucatnyi eseményből, akcióból és kampányból, amellyel a közösség életét jobbá tenni kívánó fiatalok jelentkeztek a Com’ON Kolozsvár ‘20 részvételi folyamatra. A programok november 15-ig tartanak a városban vagy online, és Kolozsvár minden korosztályú lakosának szólnak – olvasható a Pont Csoport közleményében.

– A Com'ON kezdeményezések megvalósítási időszaka az, amit mindannyian a leginkább várunk. Nagyon jó látni, hogy ilyen sok elhivatott fiatal csatlakozott számos színes ötlettel. A kezdeményezések fele már megvalósult vagy folyamatban van, sok érdeklődőt vonzanak minden korosztályból – részletezte Larisa Dumitroaea, a Com’ON Kolozsvár projekt menedzsere.

A jelenlegi helyzet természetesen a szervezők számára is gondokat okoz, de nagyon szerencsésnek tartják magukat, hiszen csapatunk optimista és nyitott, és megértő kezdeményezőik vannak – mutatott rá a jelenlegi járványügyi helyzet tükrében Larisa Dumitroaea. A konkrét kérdések megoldásától kezdve az egyes kezdeményezések online térbe való átültetéséig mindannyian részt vesznek abban, hogy jó és biztonságos kezdeményezéseket nyújtsanak a kolozsvári közösség számára – ígéri a Com’ON Kolozsvár projekt menedzsere.

Néhány fiatal szabadtéri napot szervezett jógával, festéssel vagy zsonglőrködéssel, mások a Fellegváron indítottak szabadtéri telefonos fotóműhelyt. Voltak olyan akciók is, amelyek során Kolozsvár parkjaiban a fiatalok mobiltelefon vagy különféle alkalmazások használatával kalauzolták az időseket, egy másik csoport pedig aerobik bemutatókat tartott a járókelők számára. Azok, akik az internet mellett döntöttek, szintén nagyon változatos programokkal rukkoltak elő: filozófiai műhelymunkákat tartottak gyermekeknek, mentálhigiénés platformot hoztak létre a fiataloknak, olyan témákban, mint például az online zaklatás. A megvalósítási időszak végéig a kolozsváriak részt vehetnek véradó kampányokban, online workshopon a serdülőkor kihívásairól, vitákon és szónoklatversenyen, alkotói kurzuson stb. A megvalósuló kezdeményezések közül hármat hátrányos helyzetű csapatok kiviteleznek, egyet pedig egy 14 és 17 év közötti fiatalokból álló csapat.

A többszakaszos online lakossági szavazással kiválasztott projektek megvalósulását a kolozsvári önkormányzat támogatja legtöbb 3500 lej értékben, az egész procedúrát a Pont Csoport bonyolítja le. A kezdeményezések naptárát a comoncluj.ro honlapon és a Comoncluj Facebook-oldalon követhetik.