Csütörtöktől látogatható a BMC kolozsvári csoportjának éves kiállítása

Csütörtöktől látogatható a BMC kolozsvári csoportjának éves kiállítása
Idén is megszervezik a Barabás Miklós Céh (BMC) kolozsvári csoportjának éves kiállítását a kolozsvári Művészeti Múzeum földszinti időszaki kiállítótermeiben: az érdeklődők február 11. és 28. között tekinthetik meg a tárlatot.

A mintegy 200 tagot számláló, 92 éves múlttal rendelkező országos szakmai szervezet, a romániai magyar hivatásos képzőművészeket tömörítő Barabás Miklós Céh ötödik alkalommal szerepel csoportos kiállítással a kolozsvári Művészeti Múzeumban.

Akárcsak az előző esztendőben, idén is a céh legnépesebb, kolozsvári csoportja villantja fel éves művészi termésének színe-javát, lehetőséget teremtve a többi régióbeli művészeknek is a bemutatkozásra.

Festők, szobrászok, grafikusok, keramikusok, üveg-, textil- és fotóművészek több generációja képviselteti magát a kiállításon. A művek túlnyomó részben a bizonytalanságokkal és nehézségekkel terhelt 2020-as év során készültek, bizonyítva az erdélyi alkotók kitartó és lendületes munkásságát.

A kiállítás kurátorai Kolozsi Tibor szobrászművész, a BMC elnöke és Bordás Beáta művészettörténész, a múzeum munkatársa.