Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem

Kifejezetten kolozsvári egyetemista horoszkóp a 2024-es évre

szilveszter, szerencse
Ha felnézünk az égre és mindenféle csakránkat megnyitva figyelmesen beletekintünk a Nap, a Hold, a bolygók, valamint az állatövi aszcendensek és a középhegy jegyeinek viszonylagos helyzetének állásába, kielemezzük, hogy éppen hány szúnyog, légy, madár, ufó száll el felettünk, hány pók meg hangya mászkál a lábunk alatt és épp hol viszket a fülünk, ebből meg egy sokadfokú egyenletet készítünk, belátást nyerhetünk abba, hogy milyen csodákat tartogat az új év. Persze ennek az egyszerűbb, bolygó-, ufó- meg csakramentes változata az, ha egy topjoy üdítő kupakjának üzenetét olvassuk el és annak engedjük át a jóslás varázsát. De most kivételes módon dobjuk fel a tarot kártyákat, elemezzük a csillagjegyünket és engedjük, hogy a horoszkóp beleringasson minket a 2024 trailerébe, a Na majd most szökőévbe.

Vízöntő

Hát, kedves barátom, a csillagok fénye nagyon kusza és silány, de azt súgja, hogy te az elmúlt időben nagyon erőlködtél, hogy megfelelj mindenféle elvárásnak, most meg bizony ez változni fog. Azt mondja a nagykönyv, hogy kicsit ki kell vetkőznöd a jól bejáratott életstílusodból, ami nem volt kényelmes, de sok embert boldoggá tettél vele, és új útra kell lépned. Az viszont egy másik könyvben olvasható, hogy az ember előtt két út áll, ami közül az egyik járhatatlan, a másik meg az alkoholizmus, szóval ezeket együttvéve az új esztendő – szerény véleményem szerint – főként a kocsmaváltásról fog szólni a te esetedben. Egyértelműen a lehetőségek tárházát löki majd eléd (is) az élet, és elméletileg, ha jól döntesz, dőlni fog a lé. Szóval lesz pénz az ivászatra az új kocsmában, majd válogass egy jót a Piezişa kocsmaválasztékában.

Halak

Ez az év se a szerelem meg a szex éve lesz, de helyette a karriered szárnyra kap. Azt nem tudom, hogy diploma nélkül egyetemistaként hogyan, de ahogy a pap is mondja, Én az Úr, bár méltatlan, de hivatalos szolgája vagyok, szóval amit tudok, átadom, a többi nem az én dolgom. A lényeg, hogy a vízöntővel ellentétben te ne változtass semmin, nehogy átmenj fizika egyetemre Kalló Alpárral, éldd csak úgy az életed, ahogyan eddig, és lelkesen várd az április 30. és június 8. közötti időszakot, mert akkor majd meggazdagszol. Ne görcsölj – ha ilyen szépen leírom, biztosan nem fogsz –, csak élj mint órában a kakukk, és jó lesz minden.

Kos

Itt az ideje felszedni egy halak csillagjegyű emberkét, mert bizony neked is csak egy kiemelkedő időszakod lesz, ugyancsak az április 30. és június 8. közötti napokon és azon kívül várnod kell türelmesen. Hogy mire? A csillagok úgy döntöttek, erre költői homályt helyeznek, ez nem igazán derült ki, de elvileg nagy durranás lesz, úgyhogy megéri várni a sült galambra. A te szádba ugyanis ezek szerint magától be fog szállni, ráadásul a nyári időszak elején. Akkor ugyanis a horoszkóp egy kis l’amourt ígér, de csak úgy, mint Kiszel Tünde: talán igen, talán nem, jó találgatást, sok puszi! Lehet csak egy sikeres szesszió, lehet egy jól sikerült májusi diáknapok utórezgése. Mindenesetre, bízz Kiszel Tünde talán igenjében és a Mars bolygóban!

Bika

Amikor azt mondják, hogy szökőévente egyszer, akkor bizony rád gondolnak, kedvesem! Mert te 2024-ben olyan döntést fogsz meghozni, amit már olyan régóta tartogatsz magadban és amin olyan régóta vacillálsz, hogy annyi idő alatt egy elefánt is megborjúzhatott volna, pedig ahogy a 2 lej is 2 lej egy egyetemistának, a 22 hónap se kis idő, még egy elefántnak sem. Az április 21-i napot pirossal karikázd be a naptáradban, mert annak nagy jelentősége lesz. Lehet, akkor sikerül befejezned az államvizsgád, lehet, akkor sikerül találni egy szerencsétlent, aki megírja helyetted, de lényeg a lényeg, hogy az a nap más lesz, mint a többi, ezt te is jól tudod.

Ikrek

Ha valaki túlszárnyalja idén a bikát, az te lehetsz. Lengetheted ugyanis előtte a vörös leplet, akkor sem fog feldöfni, sőt mitöbb – a vörös lepel szőnyeggé fog változni és azon 2024-ben te fogsz a leginkább tündökölni. Ha nem tudtad volna, hát elmondom, Hosszú Katinka is bika, de még II. Erzsébet is, és te, drága teremtés, mindkettőt túl fogod szárnyalni ebben az évben. Egyenesen isteni csodákat figyelhetsz meg minden területen: szerelem, család, karrier, pénz, egészség. Arra vigyázz viszont, az egyetem nem volt a felsoroltak között, szóval amíg minden más nyugodtan alakul magától, mint Reményik Sándor versében a kegyelem, addig a szemináriumos jelenléteidre és a vizsgákra való készülésre különösen figyelj.

Rák

Kis pénz, kis foci. Hogy ezt Puskás vagy PSGOgli mondta először, vitatható, nagy név ugyanis mindkettő. Egyik nagy erőfeszítést tett mindenbe, a másik semennyit se, de a végén mindkettő pénzben úszkált. Hát gyermekem, ha türelmes vagy, ebben az évben te is sikerekbe merülhetsz majd, mert annyi jó dolog fog az életedben egymásra halmozódni, hogy azt se tudod majd, hova kapkodj levegő után, hogy bele ne fulladj. Mondjuk, túléled a hányinger utcás másnapokat, a szesszió gyötrelme nem követ majd pótszesszióban, de még lehet az After eight-ben is rátalálsz életed fehér nadrágos szerelmére. Az elmúlt idők erőfeszítései és a türelmed ugyanis mind beérnek és beleharaphatsz majd a finom, zamatos gyümölcsbe, aminek remélhetőleg nem olyanok lesznek a mellékhatásai, mint az első almába való harapásnak, és nem leszel kiűzve a privát kis paradicsomodból.

Oroszlán

Gyötrelmes lesz az eleje, olyan leszel, mint a málhás szamár, valószínűleg a téli szesszió megizzaszt majd rendesen, de aztán hirtelen minden leesik a válladról és szamárból oroszlán lesz. A benned lakozó vadállat változtatni fog az életed azon részein, amivel nem voltál elégedett. Te a május 26-ot jegyezd fel nagy felkiáltójelekkel, mert akkor fog minden beteljesülni. Ki tudja, a KMDSZ diáknapok utáni időszak milyen gyönyörrel áld majd meg. Erre még nem adott választ Kiszel Tünde, de majd biztosan elkezd kirajzolódni a válasz a Hója erdős sáncozás közben egy kis házipálinka társaságában.

Szűz

Átértékelsz, újragondolsz és megváltoztatsz idén mindent. Hogy ez azt jelenti-e az insta profilodon she/her helyett they/them lesz, azt nem tudhatom én sem, s szerintem még te sem. De lehet éppen megtérsz majd te is egy kis szesszió utáni bleris vagy Ţevis este után. A lényeg, hogy mélyen benned változások fognak zajlani és nem feltétlenül a zorro uborkájának a csiklandozására vonatkozóan, hanem cseppet elvontabb téren. Szenvedély fog túllendíteni a hónapokon, és az adja a változás szelét Zoltán Erika valamelyik dalával. Járj résen, legalább annyira, hogy a jó energiákat is olyan hamar észrevedd, mint az ellenőrt a buszon.

Mérleg

Hát neked aztán jó szar lesz az év eleje! De, ahogy a csillagjegyed is mutatja, a mérleg akkor van tökéletes balanszban, ha mindkét oldalára egyenlő súlyt helyezünk. Kissé bipoláris lesz ez az év, az elején legalább tíz csapást fog rád mérni a Jóisten, mint az egyiptomiakra, de mindent csak azért, hogy utána fokozottan értékelhesd azt a rengeteg jót, ami vár rád. A szerelem doktora végre hozzád is eljut, és olyan izgalmas napok, éjszakák várnak rád, hogy időd sem lesz arra, hogy túlgondold a helyzeteket. Csatlakozz a szűzhöz és menjetek ketten kocsmázni, hogy a sok változást együtt dolgozhassátok majd fel. Fogjátok karon a kos barátotokat is, és amíg ő várja a sült galambot, dobjátok fel a napjait a sok érdekességgel, ami rátok vár.

Skorpió

Mélyen ajánlom, hogy keresd fel Erdélyi Mónikát és mindenkivel, aki az életed meghatározó része, de főleg a családoddal, menjetek és forgassatok le egy új Mónika-show részt, mert ez az év olyan lesz, hogy mindenképp megörökítésre méltó. Drámában gazdag pillanatokra számíthatsz, már-már inkább egy szappanoperához, vagy Győzike-showhoz hasonlítanám, de éppen ezért jól fog majd egy kis közös sörözés az évfolyamtársakkal, ahol el tudod viccelni a történteket. A tüdőd és májad mindenképp készítsd, mert ezt józanul és szivar nélkül kibírni nem lehet majd. Na de jót is mondjak: egy rakás lehetőséget fogsz kapni, de abban is csak úgy tudsz majd dönteni, ha karon fogsz egy vízöntőt és a járható útra terelitek egymást.

Nyilas

Ha valaha memoárt írnál, ez az év külön fejezetet igényelne, annyira eseménydús lesz. Rengeteg embertől kapsz majd tanácsot, felkérést, meghívást és ezekkel mindenképp élned kell.Ha éjszaka közepén érkezik egy telefonhívás, hogy épp spontán bulit szerveznek valahol, ragadd meg a lehetőséget, a másnap esedékes óra lehet nem lesz annyira meghatározó, mint a hirtelen eléd kerülő ajánlat. Szerencsés év lesz ez neked, a bleris vasárnapi beerpong mérkőzéseket és a hétfői kvízesteket én nem hagynám ki a helyedben, ki tudja, hol mit nyersz majd el ezzel a hirtelen mázlival. Törd csak sorjára a tükröket s akkor se csukd be a szemed, ha egy fekete macska megy el előtted, mert te, édes kincsem, fél lábon állva is süvíteni fogsz ebben az évben.

Bak

Szökőév ide vagy oda, neked ez az év lesz az, amikor azt mondod, hogy majd jövőre. Olyanok lesznek a hónapok, mint a lecsó: hol paradicsomot, hol patkányt fogsz találni, de a lényeg, hogy mire szépen lassan összefő minden, előtted is kirajzolódik, hogy mi miért történt. Hagyd, hogy minden történjen úgy, ahogy van, és szépen lassan felfedezed magadban és magadon a változásokat. Csak maradj békés legalább annyira, mint amennyire békés Csaba és akkor minden jó lesz, még az elmaradt vizsgáidban is megtalálod a nevetségeset jövőre.