Csapatbajnoki cím Kolozsvárnak tőrvívásban

Csapatbajnoki cím Kolozsvárnak tőrvívásban
A Kolozsvári Universitatea Sportklub együttes nyerte a csapatbajnokságot tőrvívásban a hétvégén – közölte az egyesült honlapja.

A fővárosi Ana Pascu (korábban Floreasca) Sportcsarnokban rendezett vetélkedősorozatban a Habala Péter Pál edzette, Radu Dărăban, Bogdan Dascălu, Tűzhányi Gerard, Bartók Alpár összetételű csapat mind a négy mérkőzését megnyerte: 45–23 a Bukaresti Steauával, 45–25 a Bukaresti Triumf ISK-val, 45–34 a Temesvári Poli ESK-val és 45–16 a Bukaresti CSTA-val.

Egy nappal korábban Radu Dărăban révén egyéniben is nyertek a kolozsváriak, ő megvédte címét.

Az utóbbi három esztendőben a kolozsváriak két csapatbajnoki címmel büszkélkedhetnek, tavaly és 2014-ben ezüstérmesek voltak.

A címvédő bánságiak szerezték meg a második helyet, a pódium legalsó fokára a Steaua kapaszkodhatott fel.

Szombaton megrendezték a Pellegrini-trófeát is, a nyolcadik alkalommal kiírt egyéni tőrvetélkedőn ukrán siker született. A férfi döntőben Jaroszlav Sztepura 15–13-re nyert Bogdan Dascălu ellen, Olga Leleiko pedig hosszabbításban 13–12 arányban legyőzte Mălina Călugăreanut. Az utolsó három idényben, 2014 és 2016 között a trófeát Radu Dărăban vitte haza (két további alkalommal, 2010-ben és 2012-ben is megnyerte a kupát, akkor még a Steauának versenyzett).