Ciolacu: egyetlen nyugdíj sem csökken

A nyugdíjak újraszámolásával járó eljárás jelenlegi helyzetéről kért jelentést szerdán a munkaügyi minisztertől Marcel Ciolacu miniszterelnök – közölte az Agerpres hírügynökség.

Ciolacu azt mondta a kormányülés kezdetén, hét végéig jelentést szeretne kapni a munkaügyi minisztertől és a nyugdíjpénztár elnökétől arról, hány nyugdíjas kapta meg eddig az újraszámolt nyugdíjakról szóló határozatot, mekkora az óvások aránya, és hogyan zajlik a jelzett hibák kiküszöbölése. 

Ugyanakkor azt kérte, minden nyugdíjast hivatalos dokumentumban értesítsenek arról, hogy nem fog csökkenni nyugdíja az újraszámolás után. 

„A romániaiaknak garantálni kell, hogy egyetlen nyugdíj sem csökken, minden hiba kijavítható, és minden összeg visszaszerezhető. Tény, hogy 3,8 millió nyugdíj fog nőni, ez az összes nyugdíj 83 százalékát jelenti” – mondta Ciolacu.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken informális megbeszélést folytat Bukarestben magyar hivatali kollégájával, Orbán Viktorral – közölték csütörtökön az Agerpres hírügynökséggel hivatalos források.
Belpol