CFR 1907: egygólos siker

CFR 1907: egygólos siker
A szlovéniai Mariborban edzőtáborozó Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata negyedik felkészülési mérkőzésén is veretlen maradt. Egy győzelmet (Brassóban 3–1 a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-val), és két döntetlent követően (1–1 az orosz Anzsi Mahacskalával és 2–2 a horvát NK Istrával) újabb siker következett, ezúttal a helyi NK Aluminij ellen – közölte az egyesület közösségi oldala.

A szlovén bajnokság 9. helyezettje ellen 1–0-ra győztek a vasutasok a fiatal, 17 éves, Nagyszalontán született, csereként beállt Jasin Hamed második félidőben szerzett találatával.

Dan Petrescu mester a következő kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Vâtcă – Peteleu, Balics, Vinícius, Vlad – Pelayo, Petruș – Deac, Păun, Sârbu – Urko Vera.

Kedden a szerb NK Vozdovac következik, majd 6-án a litván FK Zalgiris ellen fejezik be a barátságos mérkőzések sorozatát.

A CFR 1907-hez kapcsolatos hír, hogy kapust igazolnak Szlovéniából, Tomislav Duka már a csapattal edz. A 24 éves, 190 cm magas és 82 kg súlyú hálóőr a RNK Split csapatától érkezett, az elmúlt idényben 32-szer lépett pályára. Sportkarrierje során megfordult még a Kamen Ivanbegovina, a Zagora Unesic és az NK Imotski együttesénél. Ő a 13. igazolása a CFR-nek Bokila, Pelayo, Vinícius, Luchin, Manea, Culio, Hoban, Vlad, Coman, Hamed, Vera és Balics után. Tomislav Duka piaci értéke a transfermarkt.com szerint 400 ezer euró.