Boné Ferenc megjelenne a következő tárgyaláson

Boné Ferenc megjelenne a következő tárgyaláson
Bizarr hangulatban zajlott ma a Boné Ferenc által elkövetett gyilkosság ügyében folytatott büntetőpernek a bírósági tárgyalása a Kolozs Megyei Törvényszéken: nem volt jelen a vádlott aradi védőügyvédje, mi több, annak a kolozsvári helyettesítője is hiányzott.

Ugyanakkor Molnár Beáta édesapjának, Molnár Sándornak, aki polgári per keretében kártérítést kér lánya meggyilkolásáért, a jogi képviselője, Máté András is másutt tartózkodott. A kolozsvári ügyvéd képviselője jelen volt ugyan, de csupán beleegyezett a bíró által javasolt eljárásba, a golyóstollal papírra írt jegyzeteit fel sem olvasta.

A tárgyalás elején a bíró megállapította: nincs jelen Boné Ferenc védőügyvédje. A bírósági jegyző azt javasolta, hívják fel telefonon. Lévén, hogy a férfi nem válaszolt, a bíróval összevetette a telefonszámot, majd ismét felhívta. Ezúttal válaszolt, ám jelezte, hogy képtelen megjelenni a tárgyaláson.

- Igen, láttam a Facebookon, rendben, persze, igen – mondta a bírósági jegyző, és befejezte a beszélgetést.

A szamosújvári börtönben tartózkodó vádlott videókapcsolat segítségével jelentkezett be. A bíró megállapította: nincs jelen Boné Ferenc a védőügyvédje, sem annak a helyettese, s továbbra is hiányzik a bukaresti székhelyű Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézet által végezett pszichiátriai vizsgálat eredménye.

- Tudatom, hogy a vizsgálat elkészült ugyan, ám azt még nem érvényesítette a szakbizottság, ezért mai tárgyalást elnapolom, a következőre május 4-én 9 óra 30 perckor kerül sor ugyanebben a teremben – jelentette ki a bíró.

Megkérdezte a képernyőn látható Boné Ferencet: szeretne-e jelen lenni a május elejére kitűzött következő tárgyaláson.

 - Igen, amennyiben nem szállítanak ismét Bukarestbe – jelentette ki a vádlott.

A bíró elrendelte Boné Ferenc beidézését az említett dátumra, s közölte a felekkel, hogy amennyiben a szakbizottság láttamozza az újabb pszichiátriai vizsgálatot, és közlik az eredményt a bírósággal, akkor a dokumentum a védelem és az ügyészség rendelkezésére áll.

varosnapokHirdetés

A gyilkosság mozzanataiAmint arról a Szabadság beszámolt, Boné Ferencet 2022. május 26-án Nagyváradon egy használaton kívül lévő tehervagonban fogták el, másnap 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, azt követően, hogy május 21-én meggyilkolta barátnőjét, Molnár Beátát.

Boné Ferenc elismerte tettét.A gyilkossági nyomozás során kiderült, hogy május 21-én és 22-én – feltételezhetően 18.30-2.58 óra között – a vádlott több, Kolozs megyei községen is áthajtott Dacia Logan gépkocsijával, Gyalu, Jósikafalva, Havasrekettye, Meregyó, Nagykapus, Roskatelep, Magyargyerőmonostor, Havasnagyfalu, Szamosfő érintésével. Eközben történhetett, hogy Boné fojtogatni kezdte barátnőjét, annak fulladásos halálát okozva. Ezt követően visszatért Kolozsvárra, majd Nagyvárad felé indult. A holttestet vasárnap, május 22-én 7.57-10.41 óra között a Bihar megyei Bárodsomos és Nagybáród helységek közötti, használaton kívüli töltőállomás közelében hagyta.