Bogyós desszert bodzás beütéssel

kep

Meleg van, ráadásul gyakran párás ez a meleg, amit rosszabbul viselünk, mint a száraz meleget. S bár vakáció van, s mindig abban reménykedem, hogy ilyenkor kevésbé lesznek zsúfoltak a napok, ez ritkán szokott összejönni. De nem panaszkodom, már az is óriási könnyebbség, hogy nem kell hajnalhasadtával ébrednem. Elkezdődött az Ünnepi Könyvhét, de a kiszemelt események csekély hányadára tudok csak eljutni. Közben rég nem látott vendégeket várunk, a költözés után pedig most jutottam oda, hogy az új helyünket kezdjem otthonosabbá tenni, ráadásul a nyári holmik nagy része még zsákokban van, pedig tikkadunk meg a hőségtől. És mindez csak a jéghegy csúcsa. 

A jéghegyre és melegre rezonálva szupergyors és finom desszertet hozok most, amihez sütő sem kell, csak habverő, és néhány hozzávaló, valamint egészséges adag bogyós gyümölcs. Helyzetet menthet ez a gyors desszert. 

Hozzávalók:
25 ml bodzaszörp
4-6 ek. porcukor (vagy ízlés szerint)
2 vaníliás cukor
1 kk. vaníliakivonat
200 ml habtejszín
1 csomag habkeményítő
400 g görög joghurt
15 g instant zselatin
300-400 g bogyós gyümölcs – nálam málna, áfonya, szeder

Elkészítés:
A gyümölcs háromnegyedét meglocsolom a bodzaszörppel és jól elkeverem, 2 ek. porcukrot is hozzákavarok. Félreteszem.

A tejszínhabot a habkeményítővel együtt, a tasakon lévő utasítás szerint felverem, összekeverem a joghurttal, majd az instant zselatint is hozzákeverem. Rákanalazom a gyümölcsöket, beleteszem a vaníliakivonatot, vaníliás cukrot és a maradék porcukrot. Alaposan elkeverem, majd apránként a gyümölcsök által eresztett, bodzás levet is hozzákeverem. Poharakba teszem, és a maradék gyümölcsökkel díszítem, fogyasztásig hűtőben tárolom. 

A szerző felvétele

Rengeteg jó tulajdonsága van. Mindamellett, hogy jó példa arra, hogy mire használhatjuk még a bodzaszörpöt, előre, akár egy nappal korábban is elkészíthető; a nagy hőségben nem szükséges a sütőt bekapcsolni; egyszerű, gyors, könnyű desszert, és az ízéről még nem is beszéltem: légies, gyümölcsös, üde, vaníliás szenzáció, diszkrét bodzás beütéssel. Kicsik, nagyok körében garantált a siker!