Bátrak az élen rajzversenyre várják a jelentkezőket

Bátrak az élen rajzversenyre várják a jelentkezőket
A kolozsvári Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Kulturális Egyesület valamint a SzINT idén is megszervezi az 1956 hősei című rendezvénysorozatot, amelynek más kulturális tevékenység mellett része az elemi osztályosoknak és gimnazistáknak meghirdetett Bátrak az élen című rajzverseny, valamint a középiskolásoknak meghirdetett Szívünkben a lyukas zászló irodalmi -zenés műsorfűzér bemutatása.

A Bátrak az élen rajzversenyt az I-IV . osztályos és az V.-VIII. osztályos kolozsvári és Kolozs megyei tanulók részére hirdetik meg, amelyre az 1956-as forradalom és szabadságharc eseményeit, fordulatait ábrázoló, egyénileg választott technikával készített alkotásokat várnak.

 A rajzokat 2017. október 19-ig kell eljuttatni a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány székhelyére (Mikó/Clinicilor utca 18.sz.,Telefon: 0264-590096, 0742274688, e-mail: heltai_gaspar@yahoo.com).

A szervezők kérik, a rajzokat lássák el „passe-partout”-val, amelyen szerepeljen az alkotó neve, származási helye és iskolájának neve, ugyanakkor kérik feltüntetni az osztályt és a felkészítő tanár nevét is.

A beküldött rajzokból kiállítás nyílik a rendezvénysorozat ideje alatt . A legeredetibb rajzokat pedig külön díjazzák. A rajzkiállítást 2017. október 23-27 között lehet majd megtekinteni a Heltai Alapítvány székhelyén. A legszebb rajzokat október 27-én, pénteken 16 órától díjazzák a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány konferenciatermében.

Szeretettel várnak minden jelentkezőt és köszönik a felkészítő tanárok közreműködését.