Bajnokok Ligája: lépéselőnyben a Sevilla és a Juve

Bajnokok Ligája: lépéselőnyben a Sevilla és a Juve
A több, mint egy órát emberelőnyben játszó Torinói Juventus két cserejátékosa góljával győzött 2–0-ra Portóban a Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A másik találkozón még nem ilyen egyértelmű az állás: az FC Sevilla csak egygólos különbséggel gyűrte le a Leicester Cityt.

A korszakos kapusegyéniségek, az egyébként egymással remek viszonyt ápoló Iker Casillas és Gianluigi Buffon összecsapásaként beharangozott találkozón a portugál és az olasz csapat játékosai kevés veszélyt jelentettek a kapukra. A hazaiak spanyol hálóőre saját rekordját írta tovább ezen a napon, mivel ez már a 163. fellépése volt az elitligában.

Alex Telles a 27. percben már a második sárga lapját gyűjtötte be, így a Juve jogos emberelőnyt szerzett a hátralévő bő egy órára. Az első találat mégis csak a második félidőben érkezett, a csereként beállt Marko Pjaca öt perc játék után megszerezte a vezetést (72. perc: 0–1). Daniel Alvesnek még ennyi sem kellett: a középkezdés előtt állt be a brazil jobb hátvéd, egy perc múlva, a 74-ben pedig góljával maga idézte elő a következőt (0–2). A Porto így nem tudta megtörni a Juventus elleni nyeretlenségét (most már 4 meccs, 3 vereség, 1 döntetlen), de alighanem többet bukott, mint a párharc első felvonását.

*

Az Európa Liga „örökös bajnoka”, az FC Sevilla fogadta hazai pályán a Premier League 2015–2016-os szezonjának meglepetésbajnokát, a Leicester Cityt.

Mindkét együttes hatalmas lehetőség előtt áll, ugyanis aki továbbjut a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, eddigi legjobb teljesítményét fogja elérni a sorozatban.

A 13. percben Wes Morgan a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelte Joaquín Correát, a bíró büntetőt ítélt, azonban Kasper Schmeichel védte Correa lövését.

A 25. percben Pablo Sarabia fejesénél már Schmeichel sem tehetett semmit, a Sevilla megszerezte a vezetést (1–0). A második félidő növelték az előny a spanyolok: a 62. percben Stevan Jovetics fantasztikus labdaátvételét követően Correának passzolt, aki öt méterről a felső léc alá bombázott (2–0). A Leicester a 73. percben szépíteni tudott, Jamie Vardynak sikerült betalálnia (2–1).

Eredmények, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: • FC Porto (portugál)–Torinói Juventus (olasz) 0–2 (gól: Pjaca – 72. perc és Daniel Alves – 74. perc; kiállítva: Alex Telles – 27. perc, Porto) • FC Sevilla (spanyol)– Leicester City (angol) 2–1 (Sarabia – 25. és Correa – 62. perc, illetve Vardy – 73. perc).

EL: könnyedén jutott a legjobb 16 közé az MU

A Manchester United hazai sikere után az idegenbeli visszavágón is legyőzte a Saint-Étienne együttesét, így magabiztosan jutott a legjobb 16 közé a labdarúgó Európa Ligában.

Eredmények, Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágók (kiemelve a továbbjutó): • Saint-Étienne (francia)–Manchester United (angol) 0–1 (gól: Henrih Mhitarjan – 16. perc) – továbbjutott az MU kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel • FC Schalke 04 Gelsenkirchen (német)–Szaloniki PAOK (görög) 1–1 (Schöpf – 23. perc, illetve Nasztaszics – 25. perc, öngól) – tj. a Schalke 4–1-es összesítéssel • Fenerbahce Isztambul (török)–FK Krasznodar (orosz) 1–1 (Skrtel – 41. perc, illetve Szmolov – 7. perc) – tj. a Krasznodar 2–1-es összesítéssel.