Bajnokok Ligája: a Porto és a Lyon is otthon harcol a továbbjutásért

Bajnokok Ligája: a Porto és a Lyon is otthon harcol a továbbjutásért
Az FC Porto és az Olympique Lyon is hazai pályán harcolhatja ki szerdán a továbbjutást a legjobb 16 közé a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportszakaszának utolsó fordulójában.

A portugál együttes az angol bajnokságban címvédőként csak bukdácsoló, a BL-ben azonban szárnyaló Leicester Cityt fogadja, s nem elhanyagolható az a tény, hogy a veretlenül éllovas szigetországi csapat már biztosította nyolcaddöntős szereplését. A Portón kívül még az FC Köbenhavn pályázik a második helyre, a dánok a pont nélkül utolsó FC Bruges vendégei lesznek. Ha a Porto és az FC Koppenhága között pontazonosság alakul ki – azaz Portugáliában döntetlen, Belgiumban pedig vendéggyőzelem születik –, az a dánoknak kedvez, ugyanis jobbak az egymás elleni összevetésben.

A H-csoportban a Lyon és a Sevilla ki-ki meccset vív egymással, a spanyoloknak már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. A franciáknak túl kell lépniük a szombaton átélteken, amikor a Metz elleni bajnokijukon támadás érte a kapusukat, Anthony Lopest – petárdák robbantak mellette –, s kórházba is kellett szállítani. A meccs a 30. percben félbeszakadt.

„A dobhártyája nem sérült meg, de poszttraumás süketségben szenved” – közölte a hálóőrről a klub. Egyelőre nem tudni, hogy Lopes mikor védhet újra.

A Lyon jelenleg harmadik a csoportban hét ponttal, az Európa Liga-győztes Sevillának 10 pontja van. A két együttes első mérkőzését a spanyolok nyerték 1–0-ra.

A négyes másik szerdai találkozóján a már biztos nyolcaddöntős Juventus hazai pályán szerezheti meg a csoportelsőséget az eddig pontot sem szerzett Dinamo Zagreb ellen.

Az E-csoportban már megvan a két továbbjutó – a biztosan élen záró AS Monaco és mostani vendéglátója, a Bayer Leverkusen –, így a Tottenham Hotspur–CSZKA Moszkva találkozón, Londonban a harmadik hely, és az ezzel járó Európa ligás folytatás lesz a tét. 

Az F-jelű kvartettben ugyancsak egymással csap össze a két továbbjutó, de szemben a németországi meccsel, a címvédő Real Madrid, valamint a Borussia Dortmund spanyolországi összecsapásának lesz tétje, mégpedig a csoportelsőség. A két gárda első, dortmundi mérkőzésén 2–2-es döntetlen született.

A magyar válogatott Nikolics Nemanja csapata, a lengyel Legia Varsó a harmadik helyért harcol ebben a csoportban a vendég Sporting Lisszabon ellen – ahhoz, hogy ne búcsúzzon az európai porondtól, mindenképpen nyernie kell.

Kedden lapzárta után végződött az A–D csoport utolsó fordulója.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló (az uefa.com alapján):

A-csoport: • FC Bázel (svájci)–Arsenal (angol) • Paris Saint-Germain (francia)–Razgrad Ludogorec (bolgár). A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Arsenal 11 pont (14–5), 2. (és továbbjutott) PSG 11 (11–5), 3. Bázel 2 (2–8), 4. Ludogorec 2 (4–13).B-csoport: • Dinamó Kijev (ukrán)–Besiktas Isztambul (török) • Benfica Lisszabon (portugál)–SSC Nápoly (olasz). Az állás: 1. Nápoly 8 pont (9–7), 2. Benfica 8 (9–8), 3. Besiktas 7, 4. Kijev 2.

C-csoport: • FC Barcelona (spanyol)–Borussia Mönchengladbach (német) • Manchester City (angol)–Celtic Glasgow (skót). Az állás: 1. (és továbbjutott) Barcelona 12 pont, 2. (és továbbjutott) Man. City 8, 3. Mönchengladbach 5, 4. Celtic 2.

D-csoport: • Bayern München (német)–Atlético Madrid (spanyol) • PSV Eindhoven (holland)–FK Rosztov (orosz). Az állás: 1. (és továbbjutott) Atlético 15 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern 9, 3. Rosztov 4, 4. PSV 1.

Az E-, F-, G- és H-jelű csoportban is befejeződnek ma a küzdelmek a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A szerdai program (a mérkőzések 21.45 órakor kezdődnek):

E-csoport: • Bayer Leverkusen (német)–AS Monaco (francia) – élőben közvetíti a DolceSport4 tévéadó • Tottenham Hotspur (angol)–CSZKA Moszkva (orosz). Az állás: 1. (már továbbjutott) Monaco 11 pont, 2. (már továbbjutott) Leverkusen 7, 3. Tottenham 4, 4. CSZKA Moszkva 3.

F-csoport: • Real Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) – DolceSport • Legia Varsó (lengyel)–Sporting Lisszabon (portugál). Az állás: 1. (már továbbjutott) Dortmund 13 pont, 2. (már továbbjutott) Real Madrid 11, 3. Sporting 3, 4. Legia 1.

G-csoport: • FC Bruges (belga)–FC Koppenhága (dán) • FC Porto (portugál)–Leicester City (angol) – DolceSport3. Az állás: 1. (már továbbjutott) Leicester 13 pont, 2. Porto 8, 3. Koppenhága 6, 4. Bruges 0.

H-csoport: • Olympique Lyon (francia)–FC Sevilla (spanyol) – DolceSport2 • Torinói Juventus (olasz)–Dinamó Zágráb (horvát). Az állás: 1. (már továbbjutott) Juventus 11 pont, 2. Sevilla 10, 3. Lyon 7, 4. Zágráb 0.