Az oltási központok számát szükség szerint módosítják. Milyen weboldalon tájékozódhatunk?

Az oltási központok számát szükség szerint módosítják. Milyen weboldalon tájékozódhatunk?
Országos szinten az egészségügyi és a szociális rendszerben dolgozók számára eddig 352 oltási központot jelöltek ki. Ugyanakkor 663 helyhez kötött és 78 mozgó központ áll majd rendelkezésre a lakosság többi részének a koronavírus ellen történő beoltására - tájékoztat az oltási kampány lebonyolítását koordináló központi bizottság.

„A kampány különböző szakaszaiban az oltási központok számát szükség szerint módosítjuk majd annak érdekében, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyük az oltást, aki igény tart rá” - áll a bizottság által kiadott sajtóközleményben.

Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampány lebonyolításával megbízott országos bizottság elnöke és Andrei Baciu egészségügyi államtitkár részt vett a közegészségügyi igazgatóságokkal tartott munkamegbeszélésen, melynek témája az oltási központok előkészítése volt.

Megbeszélték ugyanakkor az oltási kampány előkészületeinek állását is, beleértve a lakosság tájékoztatását szolgáló kampányét is, és leszögezték: folytatni kell a megbízható, tudományos alapokon nyugvó informálást a COVID-19 elleni oltásról, az információknak széles körben el kell jutniuk a lakossághoz. Ennek érdekében folyamatosan frissíteni kell a www.vaccinare-covid.gov.ro oldalt, ahol mind az illetékes szakemberek, mind a lakosság releváns információkat találhat - írja a közlemény.