Az állam kötelessége csökkenteni a bürokráciát – fejtette ki a miniszterelnök

Az állam kötelessége csökkenteni a bürokráciát – fejtette ki a miniszterelnök
Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön egy gazdasági témájú rendezvényen kifejtette: a tisztességes vállalkozókat nem lenne szabad különböző dokumentumokért, jóváhagyásokért sétáltatni. Kifejtette véleményét, miszerint az államnak a kötelessége, hogy csökkentse a bürokráciát.

A miniszterelnök kormánya prioritásának nevezte a digitalizálást. Szerinte az elektronikus számlák bevezetése és a kasszagépeknek az országos adóhatóság (ANAF) szerveréhez történő csatlakoztatása az első lépés az állam és a vállalkozók közötti interakciók csökkentésére és az adóbehajtás javítására, tájékoztat az Agerpres.

A bürokrácia csökkentése mellett Nicolae Ciucă a beruházásokat is az állam fontos feladatának tartja. Emlékeztetett arra, hogy a kormány jövőre a GDP 7 százalékát fordítja beruházásokra, a legnagyobb összeget a rendszerváltás óta. Fontosnak nevezte, hogy kiegyensúlyozottan fejlesszék az ország régióinak infrastruktúráját, egyik sem maradjon le ezen a téren. Beszélt arról, hogy a kormány folytatni készül a kis- és középvállalkozások támogatását. A nagyobb vállalatokat szerinte abban kell segíteni, hogy bővítsék a piacaikat, hozzáadott értéket termeljenek, és próbáljanak meg külföldön is terjeszkedni. Kifejtette azt is, hogy a járvány alaposan próbára tette a hazai vállalkozásokat, némelyiküket csődbe is taszította, de úgy vélekedett, hogy van remény a talpra állásra. Ígéretet tett arra, hogy a kormány a gazdaságot szabályozó törvényeken és az üzletemberekkel folytatott párbeszéden egyaránt javítani fog.

Borítókép: Nicolae Ciucă

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Európai Unió (EU) országaiban élő csaknem 20 millió gyermek volt kitéve tavaly a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának; az uniós tagországok közül Romániában volt a legmagasabb az arányuk – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.
Gazdaság