ANM: Enyhe, tavaszias idő lesz karácsonykor

ANM: Enyhe, tavaszias idő lesz karácsonykor
Országszerte enyhe, tavaszias idő lesz karácsonykor, a déli országrészben 15 Celsius-fokig melegszik majd a levegő - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) szakembere, Alina Şerban.

Szombaton és vasárnap az ország nagy részén vegyes csapadékra, a hegyekben havazásra és hóviharra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológusok szerint vasárnap 22 óráig Erdélyben, Máramarosban, a Körösök vidékén, Bánságban és Moldvában csapadékra lehet számítani eső, havas eső, hó formájában. Helyenként megélénkül a szél, a hegyvidéken 70-80 km/órás széllökések várhatók. Ezt követően azonban enyhül az idő, hétfőn és kedden is sokkal melegebb lesz, mint decemberben általában. Az ország központi részén és északnyugaton lesz a leghűvösebb, 4-5 Celsius-fok, délen azonban 14-15 fokig melegszik a levegő. 

Az éjszakák is enyhébbek lesznek, a hegyközi medencékben is csak -3, -4 fokig csökken a hőmérséklet.

Csapadékra szinte egyáltalán nem kell számítani, csak a Keleti-Kárpátok északi részén várható elszórtan havas eső vagy hó - mondta Alina Şerban. 

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A meteorológusok újabb vörös és narancssárga riasztásokat adtak ki a kánikula miatt az egész ország területére. Hétfőn és kedden a régiók egy részében a hőmérsékleti csúcsértékek elérik a 42 Celsius-fokot, a kellemetlen hőérzet pedig rendkívül fokozott lesz – hívta fel a figyelmet az Agerpres hírügynökség.
Közhír