Adorjáni: szavazzunk az erdélyi magyar nemzet érdekeit felvállaló magyar összefogásra

Adorjáni: szavazzunk az erdélyi magyar nemzet érdekeit felvállaló magyar összefogásra
Adorjáni Dezső Zoltán, az evangélikus-lutheránus egyház püspöke körlevelében arra bátorítja az egyház minden felelősen gondolkodó hívét, hogy az erdélyi magyar nemzet érdekeit, törekvéseit felvállaló magyar összefogásra szavazzon. A püspök szerint a közösség legnagyobb ellensége a közömbösség, mert ilyenkor a kiharcolt jogok pillanatok alatt visszarendeződnek.

"Éppen ebben a kritikus helyzetben szükséges nekünk a közömbösség és letargia állapotából felemelkedni, egy közösségként összefogni, hiszen saját sorsunk és gyerekeink jövője függ akár egyetlen szavazattól is. Isten előtti felelősségünk nemzeti közösségünk védelme és ápolása (...) Emberi és társadalmi kötelességünk élni szavazati jogunkkal" - olvasható Adorjáni Dezső Zoltán felhívásában.

A püspök arra bátorítja minden felelősen gondolkodó hívét, hogy vasárnap vegyen részt a parlamenti választásokon. "Lelkiismerete szerint szavazzon az erdélyi magyar nemzet érdekeit, törekvéseit felvállaló magyar összefogásra, hogy ezáltal szép, biztonságos és tisztességes jövőt teremtsünk magunk és gyermekeink számára. Ne engedjünk egyetlen magyar szavazatot sem elveszni" - zárul a körlevél.