A Bayern kiütötte az Ágyúsokat

A Bayern kiütötte az Ágyúsokat
A Bayern München szerdán hazai pályán lehengerlő játékot nyújtva 5–1-re legyőzte az Arsenalt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Real Madrid is kétgólos különbséggel nyert az SSC Nápoly ellen.

A müncheni Allianz Arénában már a 11. percben rezgett a háló: Arjen Robben a jobb szélről húzott befelé és ballal szépen felkanyarította a labdát a hosszú felsőbe (1–0). Bajor helyzetek után derült égből a villámcsapásként érkezett Arsenal büntetője: a 29. percben Robert Lewandowski a tizenhatoson belül megrúgta Laurent Koscielnyt. Az ítéletvégrehajtást Alexis Sánchez vállalta magára, Neuer azonban elsőre védte a chilei lövését, aki némi ügyetlenkedést követően végül csak bevette a hazaiak kapuját (1–1).

A második félidő elején Arséne Wenger sérülés miatt lecserélte csapatkapitányát, Koscielnyt, a változtatás pedig nem kis kalamajkát okozott a vendégek hátsó alakzatában. A Bayern München ugyanis gyors egymásutánban kétszer is megverte a londoniak védelmét:  az idény végén visszavonuló Philipp Lahm az 53. percben jobb oldalról pazar beadással ajándékozta meg Lewandowskit, aki Shkodran Mustafit túlugorva a kapuba bólintott (2–1), majd három perc múlva szépségdíjas összjátékot követően Thiago váltotta gólra Lewandowski sarkas passzát (3–1).

A 63. percben jött a negyedik müncheni találat: a mezőny egyik legjobbja, Thiago tizenkilenc méterről újra bevette az Arsenal kapuját (4–1). A hajrában a 86. percben beálló Thomas Müller két perce volt a pályán, amikor egy, a londoniak védelmét teljesen szétziláló bajor akció végén a hálóba lőtt, kialakítva ezzel a végeredményt (5–1).

Kényelmes Real-siker

A Real Madrid hazai pályán 3-1-re legyőzte az SSC Nápolyt. Cristiano Ronaldo ismét gól nélkül maradt, a portugál zseni több mint 500 perce gólképtelen.

Az első gólra itt sem kellett sokat várni, némi meglepetésre azonban nem a hazaiak, hanem a nápolyi gárda szerezte. A 8. percben Hamsik ugratta ki Insignét, aki igazítás nélkül, harmincon túlról, jobb belsővel tekert a tizenegyes pont magasságában lézengő Keylor Navas mellett a kapu bal oldalába (0–1).

Az első gólnál kicsit elalvó Carvajal a 18. percben mesteri beadással javított: a spanyol jobbhátvéd külsővel középre tekert labdáját Benzema fejelte öt méterről a kapuba (1–1).

A fordulást követően tovább robogott a Real. Négy perc elteltével Ronaldo húzott el a jobb szélen, majd az alapvonalról tálalt a második hullámban érkező Toni Kroos elé, aki nagyon okosan passzolt a tizenhatos vonaláról a bal alsóba (2–1). Öt perccel később, az 54. percben ismét rázhatták az öklüket a madridi hívek. Casemiro Raul Albiol felszabadítása után kapásból, védhetetlenül bombázott jobbal a nápolyi kapu jobb oldalába (3–1).

Eredmények, nyolcaddöntő, első mérkőzés: • Real Madrid (spanyol)–SSC Nápoly (olasz) 3–1 (gól: Benzema – 18., Kroos – 49. és Casemiro – 54. perc, illetve Insigne – 8. perc) • Bayern München (német)–Arsenal 5–1 (Robben – 11., Lewandowski – 53., valamint Thiago 2 – 56. és 63. perc, illetve Sánchez – 30. perc).