Zilahi röplabdavereség Galacon

Zilahi röplabdavereség Galacon
A férfi A1-osztály 17. fordulójának utolsó mérkőzésén hétfő délután Galacon a táblázat első és harmadik helyezettje, az Arcada és a Zilahi MRK csapott össze, a felek maratoni mérkőzést vívtak. Több mint két órát tartott a találkozó, és szoros küzdelem után nehezen nyertek a hazaiak, akiket mindvégig egy lelkes szurkolósereg buzdított.

ERKEDI CSABA

A szilágyságiak méltó ellenfélnek bizonyultak az éllovasnak, akár ők is győzhettek volna, hiszen három szett után 2:1 arányban vezettek, és a negyedik játszmában is jól kezdtek. Sőt, a döntő játszmában is többször a vendégek irányították a játékot, fej-fej mellett haladt a két együttes, és csak a szerencse döntötte el az összecsapás sorsát. A Meszes-alji gárdából jól szerepelt a brazil Leo Dal Bosqo Dal Agnol és a belga Matthias Valkiers, a meccs utolsó pillanataiban, azonban, ők sem tudtak csinálni semmit. A Duna-partiak 14–12-es vezetésnél már nem engedték ki kezükből a sikert, pedig Marian Constantin edző akkor még reménykedett. Igazi rangadó volt, amelyben mindkét csapat az esemény rangjának szintjén játszott.

Végeredmény: • Galaci Arcada–Zilahi MRK 3:2 (21, –24, –23, 19, 13).

Az állás: 1. Arcada 42 pont, 2. Bukaresti Steaua 40, 3. Zilah 38, …, 9. DÉSI EGYESÜLÉS 16, …, 11. KV. UNIVERSITATEA SPORTKLUB 13.

A hétvégi 18. fordulóban az Arcada Bukarestben a Steauával, míg Zilah otthon, a Dési Egyesülés ellenében szerepel (a kolozsvári Universitatea a Nagybányai Ştiinţa Explorări vendége lesz).