Vizualia diákfesztivál Kolozsváron

Vizualia diákfesztivál Kolozsváron
A kolozsvári Diákművelődési Ház, partnerségben a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetemmel, az Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával, harmadik alkalommal szervezi meg a Vizualia Országos Diákfesztivált. Az október 29–30-án zajló rendezvényt a festészetnek, grafikának és fényképészetnek dedikálták a szervezők.

A fesztivál célja az alkotó fiatal-, diákkorosztály bátorítása és népszerűsítése, ennek érdekében a szervezők intézményes kiállítóteret ajánlanak fel számukra, valamint műhelymunkákat szerveznek.

A fesztivált egy országos felhívás előzte meg, az erre érkezett pályamunkákból készült, festészeti-, grafikai- és fotóművészeti alkotásokat tartalmazó válogatás október 29. és november 6. között látható a kolozsvári Diákművelődési Házban.

Az idei fesztiválon több romániai egyetem – a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem, a temesvári Nyugati Tudományegyetem Képzőművészeti és Formatervezői Kara, a jászvásári George Enescu Országos Művészeti Egyetem Képzőművészeti és Formatervezői Kara, a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kara, valamint a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kara – diákjai és tanárai, valamint öt diákművelődési ház – Temesvár, Jászvásár, Petrozsény, Marosvásárhely, Kolozsvár – képviselői vesznek részt. A kolozsvári Diákművelődési Házban 78 diák több mint 150 alkotása látható. A kiállítás október 29. és november 6. között, 10-től délután 6 óráig látogatható. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A fesztivál programjához tartozó, október 29–30-án zajló műhelyfoglalkozásokat a kolozsvári művészeti egyetem oktatói tartják.

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Váratlan, ám korántsem véletlen, hogy a nyugati életvitel és értékrend felé tájolás éppen keletről érkező impulzusra történt – véli Lucian Boia történész, akinek immár a nyolcadik kötetét publikálta a Koinónia Kiadó. A románok és Európa című kötet ihletett fordítója Vallasek Júlia, aki másodízben magyarítja a mítoszokat és berögzöttségeket rendre megkérdőjelező történészprofesszort – vele szerveztek beszélgetést a 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten.
KultSzínTér