VIDEÓ – HOROGKERESZT MÁRTON ÁRON PORTRÉJÁN (FRISSÍTVE)

VIDEÓ – HOROGKERESZT MÁRTON ÁRON PORTRÉJÁN (FRISSÍTVE)
Ismeretlen személy horogkeresztet firkált Márton Áron portréjára, amely a Deák Ferenc utcában tavaly ősszel nyílt szabadtéri kiállítás egyik faelemén található.

A rongálást Bodó Márta, a romkat.ro portál újságírója fedezte fel, s jelezte ma a közvéleménynek.

„Bántó ez azért, mert a kép felirata is arról szól, hogy a püspök a zsidók védelmére kelt, bántó, mert egyetlen másik képet firkáltak össze az övén kívül, az pedig a kommunista diktátort ábrázolja, és bántó, mert napok óta ott ez a durva jel és senkinek a szervezők, hivatalosságok közül nem terjedt ki a figyelme arra, hogy onnan eltüntesse” – írja az újságíró.

Hozzáteszi: „Közismert Márton Áron bátor kiállása a zsidók deportálása ellen, dokumentált tény, hogy nyilvánosan és hivatalosan szót emelt ez ügyben.”

A Szabadság munkatársa értesítette a helyi rendőrség parancsnokát, Marcel Bonțideant. *** FRISSÍTÉS: A helyi rendfenntartó erők vezetője SMS üzenetben közölte a Szabadsággal: a belügyminisztériumhoz tartozó országos rendőrség helyi munkatársai illetékesek az ügyben, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalhoz tartozó rendőrségnek ugyanis nincs vizsgálati jogköre.