Vb-2018, H-csoport, 2. forduló: Kolumbia magabiztos győzelme, nem juthatnak tovább a lengyelek

Vb-2018, H-csoport, 2. forduló: Kolumbia magabiztos győzelme, nem juthatnak tovább a lengyelek
Kolumbia magabiztosan, 3–0-ra győzte le a lengyel csapatot a H-csoport vasárnapi, második fordulójában, így eldőlt, hogy az európai válogatott már nem juthat be a nyolcaddöntőbe.

KOLUMBIA–LENGYELORSZÁG 3–0 (1–0)

Kazany, 42 873 néző. Vezette: Cesar Arturo Ramos (Mexikó).

KOLUMBIA: David Ospina – Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerri Mina, Johan Mojica – Abel Aguilar (32. perc Mateus Uribe), Wilmar Barrios – Juan Cuadrado, Juan Quintero (73. perc Jefferson Lerma), James Rodríguez – Radamel Falcao (78. perc Carlos Bacca). Szövetségi kapitány: José Pékerman (Argentína).

LENGYELORSZÁG: Wojciech Szczesny – Lukasz Piszczek, Jan Bednarek, Michal Pazdan (80. perc Kamil Glik) – Bartosz Bereszynski (72. perc Lukasz Teodorczyk), Grzegorz Krychowiak, Jacek Góralski – Piotr Zielinski, Maciej Rybus, Dawid Kownacki (57. perc Kamil Grosicki) – Robert Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka.

Gól: Mina (40. perc), Falcao (70. perc) és Cuadrado (75. perc).

Sárga lap: Bednarek és Góralski.

A gólok története:40. perc: A jobb oldalon kis szögletet végeztek el a kolumbiaiak, a James Rodríguez által beemelt labdát a középen üresen hagyott Yerri Mina 4 méterről fejelte a kapuba (1–0).70. perc: Quintero ugratta ki a leshatáron álló Falcaót, aki a jobbösszekötő helyén ziccerben, 13 méterről külsővel az elvetődő Szczesny alatt a kapu jobb alsó sarkába lőtt (2–0).75. perc: James Rodríguez lőtte a labdát a lengyel védővonal mögé, a nagy sprintet kivágó Cuadrado ziccerben lőtt 15 méterről a lengyel kapu bal alsó sarkába (3–0).A 10. percre a dél-amerikai együttes egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki, de sok futással és lendületes teljesítménnyel hiába irányította a mérkőzést, a helyzeteit nem tudta befejezni. Az első félidő hajrájában aztán megérdemelten jutott vezetéshez a kolumbiai csapat a rendkívül passzív, az ellenfél kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő lengyelekkel szemben, akiknek kulcsembere, a center Robert Lewandowski csak vergődött a védők között.

A második félidőben kijött a szorításból a lengyel együttes, de gólhelyzetig csak egyszer jutott – Lewandowski lövését védte Ospina –, miközben a kolumbiai védelem végig fegyelmezett maradt. A dél-amerikai csapat kontráiban viszont mindig több veszély volt, a felvonás közepén két ellentámadást góllal fejeztek be, így a hajrá előtt eldöntötték a mérkőzést.

A csoport állása:

1.       Japán          2        1        1        0        4–3    4

        Szenegál      2        1        1        0        4–3  4

3.       Kolumbia    2        1        0        1        4–2    3

4.       Lengyelor.   2        0        0        2        1–5    0