Vasúti szerencsétlenség Milánó közelében

Vasúti szerencsétlenség Milánó közelében
Kisiklott egy személyszállító vonat csütörtök reggel az észak-olaszországi Milánó közelében. A BBC tájékoztatása szerint a vonatszerencsétlenségnek legalább négy halálos áldozata van, tíz ember igen súlyosan megsérült, körülbelül száz utas könnyebben sebesült.

A Trenitalia észak-olaszországi vasúti társaság szerelvénye Cremona városából Milánó központjába tartott, tele utasokkal, akik legnagyobbrészt a munkahelyükre igyekvő ingázók voltak. A szerencsétlenség helyi idő szerint reggel 7 óra tájában következett be a Pioltello és Segrate közötti szakaszon. Szemtanúk szerint a hat kocsiból álló szerelvény mozdonya és az első kocsi áthaladt egy váltón, s a szerelvény két utolsó kocsija is a sínen maradt. A közbülső kocsik azonban leugrottak a sínekről, és ez utóbbi kocsikban szorult benn számos utas. A hatóságok mentőket, tűzoltókat és két mentőhelikoptert is a helyszínre küldtek. Az egyik vasúti kocsiból nagyon nehezen tudták kiszabadítani az utasokat, bár a szerencsétlenség korán reggel történt, a baleseti mentők a nap folyamán még dolgoztak. 

A baleset közvetlen okát a tegnapi hírek szerint még nem tudták. A BBC beszámolója szerint, esetleges kiváltó okként jelölték még a kocsik csatlakozásánál vagy a váltókapcsolásnál adódott hibát. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a vonat „remegni kezdett” a kisiklás előtt. A vasúti társaság egyik szóvivője a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a szerelvény normális sebességgel közlekedett, amikor a baleset bekövetkezett.

A román külügyminisztérium az Agerpres hírügynökséggel közölte: Románia milánói főkonzulátusa figyelemmel kíséri a vasúti szerencsétlenség fejleményeit. Tegnap délutánig nem kértek segítséget, a külügyi tárcához nem érkezett információ arról, hogy román állampolgárok is lennének az áldozatok, vagy a sérültek között.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír