Vasárnap este kiderül melyik szerzemény lesz Erdély dala

Vasárnap este kiderül melyik szerzemény lesz Erdély dala
Hét dal mérkőzik meg vasárnap este 8 órakor élőben közvetített műsorban az Erdély dala címért.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet által életre hívott dalverseny tavasz végén indult. A kiírás szerint, olyan dalokat vártak Erdélyben élő, vagy erdélyi származású dalszerzőktől, amelyet minden erdélyi magyar fiatal magáénak érezhet, amely magában foglalja az „Itthon lenni Erdélyben” életérzést.

A zsűritagok, Keresztes Ildikó, Bagossy Norbert, Lukács Laci és Dorogi Péter 6 dalt választottak ki, egyet pedig a közönség juttathatott tovább a döntőbe. Így állt össze a döntős dalok listája: Álljunk meg! – Ugyanúgy szeretnek, A csajod – Ide tartozom, Végtelen Sziget – Csillagok, Frunzea Dávid - Népi kavalkád, Koszika – Te vagy a minden, DreamFlow – Itt boldog vagyok, Szintaxis - Lassú vonatok.

A dalszerzők és az előadók október 3– 6. között alkotótáborban vettek részt, ahol mentorok segítségével (Tarján Zsófi, Vizi Imre, Schoblocher Barbara) tökéletesítették a dalokat.

A vasárnap esti döntő (promóvideója ide kattintva nézhető meg) során a zsűri helyszíni értékelése és pontjai mellett a közönség 5. zsűritagként befolyásolhatja a verseny alakulását a szavazatok által, amelyek beszámítanak majd a végleges pontozásba is. A közönségnek egy teljes napja lesz szavazni, hiszen a döntőt megelőző este már aktiválódik a szavazási rendszer. Ezzel kapcsolatban minden hasznos információ elérhető lesz az Erdély dala facebook oldalán

A legtöbb szavazatot beküldő szurkolót pedig egy 1000 lej értékű üzemanyagkártyával ajándékozzák meg a MOL jóvoltából!

Az Erdély dala verseny győztese brandelt turnébuszt és videoklip-készítést nyer, illetve lehetősége nyílik fellépni különböző fesztiválokon. A 2. és 3. helyezett zenekar is nyereményekben részesül, amely a csapat további boldogulását szolgálja majd. Továbbá az EMKISZ is átadja különdíját, az A Legszebb Erdélyi Magyar Dal kitüntetést.

Az Erdély dala döntőjét vasárnap (október 30-án) este 8 órakor élőben közvetíti az Erdélyi Magyar Televízió, valamint az Erdély dala és a MIÉRT Facebook-oldalakon is követni lehet a műsort.

Az Erdély dala instagram és TikTok oldalán extra tartalmakat találhattok a zenekarokról, próbákról, stúdiómunkálatokról és a döntő előkészületeiről!