Újabb magyarlakta településeken áthaladó megyei út korszerűsítése ért véget

Tordaszentlászló és Szászfenes magyar közössége számára kiemelt fontossággal bír ez az útszakasz FOTÓ: KOLOZS MEGYEI TANÁCS
Befejeződtek a Magyarlónát – Magyarfenest – Tordaszentlászlót – Kisbányát – Borrévet – Fehér megye határát összekötő 107M jelzésű megyei út felújítási munkálatai, amelyek becsült értéke meghaladja a 89,3 millió lejt.

A megye egyik leghosszabb útszakaszán, összesen 42 kilométeren zajlott korszerűsítési munkálatokat európai uniós forrásokból, megyei költségvetésből finanszírozta a Kolozs megyei önkormányzat. A projekt 16 híd modernizálását is magába foglalta, közülük kilencet újjápítettek, hatot pedig felújítottak.

„A Kolozs megyei magyar közösség számára kiemelt fontossággal bír ez az útszakasz, hiszen két fontos magyarlakta községen, Tordaszentlászlón és Szászfenesen halad át. Az úthálózat modernizálása, az infrastruktúra fejlesztése prioritása az RMDSZ frakciónak, mivelhogy Kolozs megye együtt fejlődik a településekkel és válik folyamatosan élhetőbbé, otthonosabbá. Június 9. után is ott kell lennünk Brüsszelben, és meg kell próbálnunk változtatni azon, ahogyan a döntéseket hozzák és a forrásokat osztják. Magyar településeink és közösségeink fejlesztése csak nekünk fontos, másnak nem. Legyen hangunk Brüsszelben és erős képviseletünk Kolozs megyében. Nem kicsi a tét”– nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

A Diferit AG vállalat által végzett munkálatok két rend aszfalt leterítését, járdák, árkok, átereszek kialakítását, mellékútvonalak bekötését, illetve biztonsági elemek kihelyezését foglalták magukba.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír