Újabb magyar film az erdélyi mozikban: jön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Újabb magyar film az erdélyi mozikban: jön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások
Egy hét múlva, február 3-án debütál a romániai mozikban Baranyi Gábor Benő romantikus és sci-fi jegyekkel átszőtt vígjátéka, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások. Az alkotást Kolozsvár mellett hat további erdélyi városban, valamint Bukarestben is műsorra tűzik a mozik. A film tavaly az egyik legkedveltebb vígjáték volt Magyarországon, a főszerepet alakító székelyudvarhelyi származású Bálint Elődöt pedig máris az ígéretes fiatal tehetségek között tartják számon – derül ki a Filmtett Egyesület közleményéből.

Mint írják, a történet szerint a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más italokkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akire a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a történelem tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga – a házipálinka.

 „Baranyi Gábor Benő filmje épp annyira elborult, amennyire első olvasatra tűnik: a hazai alkotások között üde színfolt, mégis ízig-vérig magyar, sajátos humorral átitatott panel sci-fi” – írta az alkotásról korábban a filmtekercs.hu független filmes portál.

A film főszerepét a székelyudvarhelyi származású Bálint Előd alakítja, az időhurkos vígjáték további szerepeiben pedig a kolozsvári Hatházi András, valamint Erdős Lili, Hozák Kevin és Radvánszki Ronett látható. A fényképezésért Gajdics Dávid, a vágásért Kis André, a zenéért Hodován Milán, a produceri feladatokért pedig Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel felelt.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások romániai forgalmazása jövő hétvégén kezdődik a következő menetrend szerint:

Kolozsvár – február 2-án, csütörtök este 7 órakor a Művész moziban díszbemutató és közönségtalálkozó Baranyi Gábor Benővel, Bálint Előddel és Hatházi Andrással, február 3-tól pedig rendszeres vetítések a Művész moziban és a Győzelem moziban

Bukarest – premier előtti bemutató a Román Parasztmúzeum mozijában február 1-jén, utána rendszeres vetítések ugyanitt

Sepsiszentgyörgy – rendszeres vetítések február 1-jétől a Művész mozi by Cityplexben

Csíkszereda – bemutató február 4-én a Csíki Moziban, utána rendszeres vetítések ugyanitt

Kézdivásárhely – egyszeri vetítés a Vigadó Művelődési Házban február 7-én

Székelyudvarhelyen, Temesváron és Szatmárnémetiben február során későbbi időpontban tűzik műsorra a filmet.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület, hivatalos román címverziója: Zanox – Riscuri și efecte secundare. Az alkotást minden helyszínen eredeti nyelven és román felirattal vetítik.

Borítókép: jelent a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmből a főszerepet alakító Bálint Előddel. Fotók forrása: Filmtett Egyesület