Újabb ifi csatlakozott az U-BT felnőtt kosárcsapatához

Újabb ifi csatlakozott az U-BT felnőtt kosárcsapatához
A felnőtt együttesbe léptette elő a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata az egyik legtehetségesebb fiatal játékosát, a szeptember 2-án 16 évet töltő Dragoş Lungut – közölte honlapján a klub.

A különben 196 cm magas Lungu a klub ifi akadémiájának neveltje, védőként vagy szélsőként egyaránt jól játszik. Hétéves kora óta kosarazik, U13-as és U14-es korosztályosként is benne volt az idény legjobb csapatában, az elmúlt szezonban pedig bajnoki címet nyert az U-BT-vel. Ugyanekkor az európai ifi kosárlabdaligában (YEBL) mérkőzésenkénti 26,3 pontos átlaggal tűnt ki, ezzel ő lett a kiírás harmadik legeredményesebb pontszerzője.

Kapcsolódó hír, hogy az U-BT leszerződtette a Nemzeti Liga egyik legtapasztaltabb játékosát, a beállós Sánta Szabolcsot. A Marosvásárhelyi születésű kosaras nem először ölti magára a fekete-fehér mezt, hiszen 2011-ben bajnoki címet nyert a kolozsvári csapattal. A 2,09 m-es kosaras a Piteşti-i BCMU gárdájától érkezett, de karrierje során játszott a Marosvásárhelyi Maros KK, a Bukaresti Steaua, a Bukaresti MSC, a Rovinari-i Energia és a Krajovai Universitatea színeiben is.

Mint arról már írtunk, az U-BT idei szerzeményei közé tartozik továbbá Gregory Vargas, Andrija Sztipanovics, Karel Guzman és Justin Edwards. 

Az U-BT különben augusztus 3-án kezdte el a felkészülést az új idényre, az első „becsengetésnél” Kuti Nándor-Levente, Donatas Tarolis, Vida Dávid, Toma Lungoci, Sánta Szabolcs, Karlo Zganec, Ştefan Grasu és Andrija Sztipanovics volt jelen, de az edzésekbe bekapcsolódott néhány ifi játékos is, így Tudor Somăcescu, Dragoş Lungu, Modibo Diaby, valamint Dragoş Axinte. Időközben megérkezett Kolozsvárra Justin Edwards is, de az amerikai játékos csak két hét karantén után csatlakozhat a csapathoz, amely még Patrick Richard, Karel Guzman és Gregory Vargas érkezésére vár, és amely egyelőre szabadtéri edzéseket végez Andrei Bălan erőnléti edző vezetésével.

A csapat vezetőedzője Mihai Silvăşan, ügyvezető igazgatója továbbra is a montenegrói Dusko Vujosevics.