Újabb adag vakcina érkezett Romániába

Újabb adag vakcina érkezett Romániába
Megérkezett hétfőn Romániába a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni védőoltás hatodik szállítmánya. A COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) szerint a vakcina repülőgéppel érkezett Bukarestbe, Temesvárra és Kolozsvárra, ahonnan hűtött konténerekben vitték tovább.

Összesen 92 430 dózist osztanak szét a következők szerint: bukaresti regionális elosztó központ – 35 100; brassói regionális elosztó központ – 11 700; kolozsvári regionális elosztó központ – 10 530; konstancai regionális elosztó központ – 9360; craiovai regionális elosztó központ – 7020;  iaşi-i regionális elosztó központ – 11 700; temesvári regionális elosztó központ – 7020 adag. Az oltási központokban az új és a korábbi szállítmányokból érkezett vakcinát egyaránt használják.

Romániában január 15-én kezdődött el a koronavírus elleni oltáskampány második szakasza, amelyben a 65 év fölöttiek mellett beoltják a krónikus betegeket és a fogyatékkal élőket, valamint a kulcsfontosságú területeken dolgozó munkavállalókat. A Pfizer vállalat közölte, hogy január 25-étől kezdve ismét az eredeti ütemterv szerint fogja szállítani az oltásadagokat az EU-nak, és február 15-től a szállítandó dózisok számának növelését tervezi – írta az Agerpres hírügynökség.