U FC: összegyűltek a kerettagok

U FC: összegyűltek a kerettagok
A Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban hétfő délután tartotta első edzését a III. ligás szereplést váró Kolozsvári U FC labdarúgócsapat tagjai. Marius Popescu és Szilágyi Zsolt edzők tanítványait mintegy 40 szurkoló is megtekintette.

A felkészülésen 27-en vettek részt. A csapattal edzett a 33 esztendős Valentin Lemnaru is, aki szintén vissza akar térni. Lemnaru tagja volt az együttesnek az I. és a II. ligában is, most viszont meg kell győznie a vezetőséget, hogy még szükség van rá.

Az első hivatalos mérkőzés az augusztus 9-i, Dési Egyesülés elleni Román Kupa találkozó, a harmadosztályú bajnokság rajtja várhatóan augusztus 26-án lesz.

Az első edzésen résztvevők:

Kapusok: Călin Albuţ (36 éves, a Botoşani-i FC-től), Rareş Pop, Iulian Dinu (a Tulceai Deltától).

Hátvédek: Octavian Abrudan, Tinuţ Budăcan, Florin Cordoş (23, Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul), Marius Ionescu, Victor Manu, Darius Irimie, Alex Misăraş (a Kolozsvári Egészségtől), Tudor Telcean.Középpályások: Mihai Onicaş (27, Szatmárnémeti Olimpia), Octavian Ursu (22, Olimpia), Răzvan Greu (23, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK/Botoşani), Denis Hordouan, Adrian Micaş (18, Szatmárnémeti ISK), Darius Hâmpea, Rareş Takacs, Sebastian Salcău, Paul Chiorean, Robert Moldoveanu (18, a Csernavoda együttesétől), Cătălin Itu (a Dési Egyesüléstől).Csatárok: Dorin Goga, Brian Lemac, Iuliu Haţiegan, Valentin Lemnaru, Bogdan Codorean.Gabriel Giurgiu és Adrian Pintea igazoltan hiányzott. A keret tagja még Gabriel Asăvoaie és Bogdan Codorean.

Ovidiu Ionuţ Sabău csapatmenedzser azt nyilatkozta, hogy nem szeretne egy csoportba kerülni a CFR másodcsapatával a III. ligában.

*

Az együttes honlapján közölték, hogy 9 játékostól megváltak. Cristian Man, Adrian Rus (utóbbit a Kolozsvári CFR 1907 igazolta le) és Cristian Tudose kapusról, Tinuţ Budăcan hátvédről, továbbá Florin Fizeşan, Dan Fodor, Paul Costea, Răzvan Moşuţi és Andrei Paşca középpályásról van szó.

Csütörtökön reggel az U FC előkészületi meccset vívott korosztályos csapatával a szintén Babeş-parkban. Az U19-esek elleni mérkőzést a felnőttek 2–1-re nyerték, Sebastian Salcău 2, illetve Dan Alexandru találataival.