U-BT: sziporkázó kezdés a rájátszásban

U-BT: sziporkázó kezdés a rájátszásban
A férfi kosárlabda Nemzeti Liga negyeddöntőjében rendkívül magabiztos játékkal, 26 pontos győzelemmel nyerte a párharc első mérkőzését a Kolozsvári U-BT a Krajovai MSC ellen.

A Horia Demian Sportcsarnokban rendezett találkozón az U-BT először az idényben elérte a háromjegyű pontszámot.

Végeredmény: • Kolozsvári U-BT–Krajovai MSC 100:74 (29:17, 22:23, 27:18, 22:16) – a kolozsvári pontszerzők: Vlad Moldoveanu 16, Kyndall Dykes 15, Makszim Pusztozvonov 12, Török Roland és Kuti Nándor 11–11, Alekszandar Raszics 10, Filip Adamovics 9, Ousmane Barro 8, Andrei Mureşan és Tudor Gheorghe 3–3, továbbá George Toth 2; játszott még Theodor Jucan. A vendégek legjobbja, Tayloe Pashon Taylor 14 pontig jutott.

Mihai Silvăşan vezetőedző boldogan nyilatkozott a mérkőzés után az egyesület honlapjának. „Megtettük a kötelességünket, jól járt a labda, megtaláltuk a lehetőségeket, és be is dobtuk a ziccereket. A három nyert mérkőzésig tartó párharcban 1–0-ra vezetünk, de még semmi nem ért véget, várjuk a következő meccset. Bármelyik mérkőzésen váratlan problémánk is lehet, mindig mondom a fiúknak, hogy a rájátszás folyamán állandóan összpontosítsunk, ne mutassunk gyengeséget. Mentálisan kell erősnek lennünk, csak így lehet bajnokságot nyerni! Az én szemszögemből Kuti Nándor túllépett a fiatal játékos státuson, most már alapembernek számít. Tetszett a játéka, és azokkal is meg vagyok elégedve, akik az U20-as tornáról jöttek, Gheorghe és Mureşan is felnő majd a feladatokhoz” – nyilatkozta a mester.