U-BT: szerdán debütálnak az EK-ban

U-BT: szerdán debütálnak az EK-ban
A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája búcsú után a Kolozsvári U-BT kosárlabdacsapata megkezdi szereplését a FIBA Európa Kupa csoportküzdelmeiben. Ma, szerdán 19 órai kezdettel a Horia Demian Sportcsarnokban az első ellenfél a török Isztambul Büyük Sehir Belediyesi Spor Kulübü (BBSK) együttese lesz (a találkozót élőben közvetíti a DigiSport3 tévéadó). Az E-jelű négyesnek még a bolgár és a grúz bajnok, a Lukoil Akademic és a Dinamó Tbiliszi a tagja, utóbbi két együttes Szófiában csap össze. A kolozsvári mérkőzés előtt Mihai Silvăşan vezetőedző és a horvát Zeljko Szakics nyilatkozott a sajtónak.

Silvăşan mester fontos mérkőzésnek nevezte a FIBA Európa Kupa első fordulójának keretében esedékes meccset. „Jobb lábbal szeretnénk kezdeni, erős együttessel játszunk, amely a török bajnokság rájátszásában szerepel, európai válogatott játékosokkal a keretében. Győzni szeretnénk, ez a hozzáállásunk, mindent ki kell adnunk magunkból, hogy sikerüljön, már az első pillanatoktól kezdve koncentrálnunk kell – ez az utóbbi 2-3 találkozón nem sikerült. Ezt a hibát ki akarjuk küszöbölni, erre fektettünk hangsúlyt az utóbbi napokban. A keretben nincsen sérült és mindenki felkészült, természetesen a szerb Alekszandar Raszicsot leszámítva, akiről mindenki tudja, hogy csak később tér vissza a kosárpályára. Ellenfelünk egyre jobban formába lendült, láttuk az utóbbi öt mérkőzésüket, értékes játékosok alkotják a keretet, horvát, szerb és egykori szlovén válogatott, nemzetközi kupákban edzett kosarasok – a BBSK-t fontos európai kosárlabdacsapatnak minősíthetjük. Ez azonban nem ijeszt meg minket, sőt inkább jobban motivál – nyerni akarunk, s jó esélyünk is van rá. Célunk a továbbjutás a csoportból, a négyesnek első látásra a török csapat az első favoritja, de a bolgár bajnok Lukoil is kemény diónak számíthat. Látszólag a grúz együttes a leggyengébb, de őket sem lehet lebecsülni. Lépésről lépésre, meccsről meccsre, edzésről edzésre kell haladnunk, s akkor meglátjuk, mi történik.” Nyilatkozta Silvăşan.

Az U-BT beállósa, Zeljko Szakics is jó csapatnak értékelte a BBSK-t. „Értékes játékosokból áll a törökök kerete, fontos teszt előtt állunk. Remélem, kibontakozhat a játékunk és nyerünk, tudjuk mik a céljaink. Nagyszámú szurkológárdát várok a meccsre, akik a győzelemre vezetnek majd bíztatásukkal. Stefan Bircsevicset és még két török kosarast jól ismerek, a szerb kiváló válogatott játékos. Tavaly játszottam ellene, remélem ezen a mérkőzésen gyengébb formában lesz. A mi csapatunk szerintem jobban áll felkészülésben, mint egy hónappal ezelőtt, tudjuk mi a teendő, mindegyikünk tudja a szerepét. Nekem a célom, hogy mindenben első legyek, semmi más nem érdekel, bajnok, kupagyőztes akarok lenni, győzni bárhol lépek pályára. Rögös az út, de ilyen a kosárlabda.” – véli a kosaras.

A mérkőzés előtt 16 órakor nyit a pénztár a Horia Demian Sportcsarnokban, a tanulók és a diákok féláras kedvezményben részesülnek a megfelelő igazolvány felmutatása, ellenőrző illetve Omnipass kártya felmutatása esetén (nekik 10 lejes a belépő. Jegyek online is válthatók a bilete.ro honlapon, de megvásárolhatnak az Inmedio és Germanos üzletekben, valamint a postahivatalokban.