U Alexandrion: menesztették Carmen Amarieit

U Alexandrion: menesztették Carmen Amarieit
A Kolozsvári U Alexandrion női kézilabdacsapat vezetősége szerdán este szerződést bontott Carmen Amariei vezetőedzővel (képünkön) – közölte az egyesület honlapja. Amariei-jel együtt távozik a másodedző Luminiţa Huţupan Dinu is.

A honlap szerint hamarosan új edzőt neveznek ki a csapat élére.

A 38 esztendős egykori válogatott játékos 2014-től volt a fekete-fehéreknél, előtte a Krajovai MSC-t edzette. Tavaly az ő irányításával az együttes megúszta a kiesést, a 10. helyen végzett.

Játékosként Amariei Bajnokok Ligáját nyert a dán Slagelsével (2005, 2007), és EHF-kupát 2003-ban, tagja volt az ifjúsági világbajnokságot nyert válogatottnak 1995-ben.

A kolozsváriak jelenleg a 14 csapatos Nemzeti Liga 9. helyén állnak, nyolc forduló alatt 10 pontot gyűjtöttek, viszont az utóbbi három játéknapon nem szereztek pontot. Az U Alexandrion pénteken a 10. helyezett Románvásári/Romani MSC-vel mérkőzik idegenben.

Az utód kiléte még nem ismert sajtóhírek szerint a legesélyesebb a románvásáriak egykori edzője, Florentin Pera és Gheorghe Covaciu, aki korábban még edzette az egyetemistákat.