További koronavírusos esetek a CFR 1907 keretében (FRISSÍTVE)

További koronavírusos esetek a CFR 1907 keretében (FRISSÍTVE)
Sajtóértesülések szerint nemcsak a Mogoşoaián tartózkodó labdarúgó vasutascsapat játékosai és vezetői, hanem a Kolozsvári CFR 1907 itthon maradt tagjai között is vannak koronavírusos esetek. Mindeközben tovább nőtt az esetek száma Dinamónál és Krajován is megjelent a fertőzés.

A Gazeta Sporturilor és a DigiSport portálok öt további esetről kaptak információt hétfőn.

A sor szombaton Adrian Păun középpályás pozitív tesztjével kezdődött, a vasárnapi tesztelés után pedig a lengyel Grzegorz Sandomierski cserekapus, Costin Curelea másodedző, Cristian Dragotă erőnléti edző és Cristian Moldovan kapusedzőről derült ki hétfőn, hogy koronavírusos. Különlegesebb eset a horvát Demjan Djokovicsé, a középpályás tesztjének nem egyértelmű az eredménye, ő a gyanús esetek közé tartozik.

A portálok információi szerint további öt eset van a Kolozsvárott maradottak között, mégpedig a nemrégen leszerződtetett Cristian Bălgrădean kapus, Claudiu Petrila és Cătălin Golofca középpályás, valamint Bogdan Aldea erőnléti edző és Radu Pralea kinetoterapeuta fertőződött meg. Kedden a GSP szerint a lista Cristian Manea hátvéddel gyarapodott.

Hétfő este az éllovas Krajovai Universitatea FC közzétette a honlapján, hogy a vezetőségi tagok tesztje közül legalább egy pozitív. Sajtóértesülések szerint biztosan fertőzött a 37 éves Lucian Pretorian csapatmenedzser, mérkőzésszervező, míg az 55 esztendős Cristiano Bergodi tesztjének nem volt egyértelmű az eredménye. Kedden kiderült, hogy az olasz mester nem fertőzött.

Súlyosbodik a dolog a kiesés ellen küzdő Bukaresti Dinamónál. Az első 10 eset után az olasz Mattia Montini lett koronavírusos a GSP értesülése szerint, majd az egyik masszőr tesztje is pozitívnak bizonyult. Sőt, a keddi nap folyamán újabb három estre derült fény, a vezetőség három tagja, közte George Trandafir betegedett meg. Ezzel a fővárosi klubnál az esetek száma 15-re nőtt.

A Román Labdarúgó Profiliga (LPF) ezek után döntést hozott: a három együttes hétvégén esedékes bajnoki mérkőzéseit elhalasztotta. Így tehát egyelőre nem rendezik meg a felsőház 9. fordulójában a szombati Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Krajovai Universitatea FC és a vasárnapi Kolozsvári CFR 1907–Botoşani-i FC összecsapást, továbbá az alsóház 11. játéknapján tervezett Bukaresti Dinamó–Nagyszebeni AFC Hermannstadt mérkőzést, amelyeket későbbi időpontra halasztanak.

A csonka forduló tervezett programja (a mérkőzéseket élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó):

Felsőház, 9. forduló, szombaton: • Medgyesi Gázmetán–FCSB (21 órakor).

Alsóház, 11. forduló, szombaton: • Clinceni-i Academica–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika (15.30-kor) • Konstancai Viitorul–Târgoviştei Chindia (18 órakor). Vasárnap: • Voluntari-i FC–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (16 órakor).

A bajnokságot augusztus 2-ig kellene befejezni, legkésőbb 3-án közölni kell az európai szakszövetséggel a nemzetközi kupában indulók névsorát. A romániai futballszövetségek fontolóra vették e dátumtól való eltekintést, amennyiben nem sikerül az elhalasztott meccseket időben bepótolni.

Hétfőn egyébként lejátszották az alsóház 10. fordulójának egyik találkozóját.

Eredmény, I. liga, alsóház, 10. forduló: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Konstancai Viitorul 1–1 (gól: Michael Omoh – 17. perc, illetve Gabriel Iancu – 73. perc; a találkozót a kolozsvári Horaţiu Mircea Feşnic vezette, egyik partjelzője pedig a szintén kolozsvári Alexandru Cerei volt).

A felsőház állása: 1. Krajova 44 pont/8 mérkőzés, 2. KV. CFR 1907 40/7, 3. Astra 33/8, 4. Botoşani 29/8, 5. FCSB 28/7, 6. Gázmetán 25/8.

Az alsóház (7–14. hely) sorrendje: 1. Viitorul 39 pont/10 mérkőzés, 2. Clinceni 29/10, 3. Voluntari 28/10 (12–6), 4. Sepsi OSK 28/10 (15–15), 5. Hermannstadt 28/9 (12–12), 6. Jászvásár 23/10, 7. Dinamó 21/7, 8. Chindia 17/8.