Tömeges jogosítvány-bevonás

Tömeges jogosítvány-bevonás
Az elmúlt 24 órában összesen 535 gépjárművezetői engedélyt vont be a rendőrség, ebből 42-t ittas, ötöt kábítószer hatása alatt történő vezetés miatt - tájékoztatott ma a belügyminisztérium.

A közúti ellenőrzések során bevonták továbbá 260 jármű forgalmi engedélyét.

A jelzett időszakban a rendőrök és a csendőrök összesen 6934 szabálysértési bírságot szabtak ki, több mint 2,7 millió lej értékben.

A katasztrófavédelmi felügyelőség 158 ellenőrzést végzett az elmúlt 24 órában, és 26 olyan létesítményt azonosítottak, amely tűzvédelmi engedély nélkül működött. A szabálysértések miatt 516 bírságot róttak ki a katonai tűzoltók, összesen 449 500 lej értékben.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Júniustól kezdődően azok a állampolgárok, akik elvesztették gépkocsivezetői jogosítványukat, vagy az okmányuk megsérült, közvetlenül a http://dgpci.mai.gov.ro internetes oldalon elérhető online szolgáltatáson keresztül igényelhetnek másolatot, és nem kell személyesen megjelenniük az ügyfélszolgálatnál. Az Agerpres hírügynökség közölte: a rendőrség szombaton kiadott közleménye szerint az online ügyintézés elsődleges feltétele a felhasználói fiók megnyitása a http://dgpci.mai.gov.ro oldalon.

Közhír

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír