Egy nap alatt csaknem ezer jogosítványt vontak be

Közel másfélszáz sofőrt alkohol hatása alatti vezetésen ért tetten a rendőrség

Szombatról vasárnapra a rendőrök és a csendőrök összesen 4 172 bevetésen vettek rész, 13 393 szabálysértést állapítottak meg, és mintegy 5,5 millió lej értékben szabtak ki bírságot – számolt be vasárnap a belügyminisztérium. 

Az Agerpres hírügynökség által összegzett közlemény szerint a rendőrök 820 lehetséges bűncselekmény ügyében jártak el, az esetek 27 százalékában hivatalból. Emellett 224 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetésén. Egy nap leforgása alatt a hatóságok 25 országosan vagy nemzetközileg körözött személyt vettek őrizetbe, és 63 személy ellen alkalmaztak kényszerintézkedést. 

Ugyanakkor, a belügyi tárca adatai szerint, a közlekedési rendőrök 996 jogosítványt vontak be, 144-et alkohol, 20-at drog hatása alatt történő vezetésért. Emellett bevontak 429 forgalmi engedélyt is. 

varosnapokHirdetés
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír