Többszáz jogosítványt vontak be szilveszterkor

Többszáz jogosítványt vontak be szilveszterkor
A Román Rendőrség arról tájékoztatott, hogy a 2016. december 30. és 2017. január 2. közötti időszakban 659 gépjármű-vezetői jogosítványt vontak be. 104-et olyan személytől vettek el, aki ittas állapotban vezetett, 364 esetben pedig gyorshajtáson érték a sofőrt. – A rendőrök a főbb útvonalakat és autópályákat ellenőrizték, és megállapították, hogy kevesebb súlyos közlekedési baleset történt, mint az előző esztendőkben.

A közúti forgalomban tapasztalt szabálytalanságok nyomán a rendőrök összesen 5238 kihágást állapítottak meg. 2057 esetben a sofőr a megengedettnél gyorsabban közlekedett, 72 sofőrről kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt beült a kormány mögé, de nem akkora mennyiségben, hogy az bűncselekménynek minősüljön. 11 esetben büntettek a téli abroncsok hiánya miatt – tájékoztat közleményben a rendőrség.

Összesen 7512 pénzbírságot róttak ki 2,5 millió lej értékben, és 356 ezer lej értékben koboztak el különböző javakat.

A közlemény szerint 1578 bűncselekményre derült fény, 415 esetben tettenérés volt. 29 esetben foganatosítottak kényszerintézkedést bűnvádi eljárás alatt álló személyek ellen. 22 körözött személyt tartóztattak le, közülük három ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír