Több mint 90 tűzoltó oltotta az avartüzet a Kudzsiri-havasokban

Több mint 90 tűzoltó oltotta az avartüzet a Kudzsiri-havasokban
A Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség több mint 90 tűzoltóját kellett egy avartűz eloltására mozgósítani a Kudzsiri-havasokban, jelentette ma az Agerpres hírügynökség.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz szombaton ütött ki csaknem 1400 méter magasságban a Péter-csúcs térségében, és mintegy nyolc hektárra terjedt ki.

A beavatkozást nehezítette, hogy az érintett terület nagyon meredek helyen van, járművel nem megközelíthető, a tűzoltóknak két órán át kellett gyalogolniuk odáig, felszereléssel a hátukon. Az erdészek és lónyatelepi önkéntes tűzoltók segítségével sikerült végül megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a közeli erdőre.

A megfeszített munka folytán hétfő reggel már csak parázsló gócpontok voltak, nyílt láng nélkül és füst. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír