Tizenkét millió eurós pályázat turisztikai-kulturális útvonalak népszerűsítésére

Tizenkét millió eurós pályázat  turisztikai-kulturális útvonalak népszerűsítésére
Pályázatot ír ki az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma a Hívogató Románia. Az országjáró projekt keretében megvalósuló 12 turisztikai-kulturális útvonal népszerűsítésére. A 12 millió eurós kiírásra az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) keretében kerül sor. Romániában ekkora összeget még sosem költöttek az épített örökség népszerűsítésére – tájékoztat az RMDSZ hírlevele.

„Mi tudjuk, hogy hagyományos házaink, kastélyaink, templomaink nemcsak csodaszépek, de értékesek is. Egyrészt azért, mert történelmünk élő bizonyítékai, másrészt mert számos turista látogatná meg őket, ha tudna róluk. A Hívogató Románia. Az országjáró projekt keretében mi ezen segítünk, Európában és itthon népszerűsítjük: 12 millió euróból mutatjuk be az ország több mint 700 műemlékét, virtuális valósággal, rövid filmekkel, vezetett sétával, mindezt több nyelven, 21. századi eszközökkel. Ez történelmi pillanat, mert ekkora összeget még sosem szántunk műemlékeink népszerűsítésére” - mondta Hegedüs Csilla RMDSZ-es államtitkár.

Az Országos Helyreállítási Tervből megvalósuló Hívogató Románia. Az országjáró projekt célja javítani a turisztikai célpontok elérhetőségein, a turisztikai infrastruktúra minőségén, bővíteni a turisztikai kínálatot, a kulturális és a természeti örökség hasznosításával, a szolgáltatások, élmények minőségének növelésével.

A projekt célja, hogy kilépjünk a brosúrák világából, és megérkezzünk ebből a szempontból is a 21. századba. Vonzóvá, elérhetővé kell tennünk épített örökségünket. Ezért a 12 millió euró értékben kiírt pályázat során a 12 turisztikai útvonal népszerűsítéséhez virtuális séták, a helyszíneket bemutató rövid filmek, többnyelvű vezetett séták, fotók, virtuális realitás járul hozzá.

Az érdeklődő szolgáltatók augusztus 19-tól számított 30 napon belül tehetnek ajánlatot a közbeszerzési eljáráson. Várjuk kreatív cégek jelentkezését, akik képesek ennek a kihívásnak eleget tenni!

Az ajánlatok feltöltése az elektronikus közbeszerzési rendszeren (SEAP) belül lehetséges. A kiírás SEAP száma: CN1046161/18.08.2022.

Képünk illusztráció