Tăriceanu: csalódott vagyok az elnök beszéde miatt

Tăriceanu: csalódott vagyok az elnök beszéde miatt
Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke ma úgy nyilatkozott, csalódott Klaus Johannis beszéde miatt, szerinte az elnök nem beszélhet feddhetetlenségről, amikor elítélték amiatt, ahogyan „néhány házhoz” jutott.

„Nem tudom figyelmen kívül hagyni – csak állok, és gondolkodom -, mi járhatott az elnök fejében, amikor arról beszélt, hogy feddhetetlen emberek kellenek az állam élére? Amikor te magad elítélt vagy amiatt, ahogyan hozzájutottál néhány házhoz, gondod van amiatt, hogy nem utalták vissza 300 ezer lejt az államnak, amit jogosulatlanul vették fel, nem lehet tudni, hogy adóztál-e a magánórák után, idejöhetsz kioktatni a parlamentet vagy másokat? Szerintem nagyon, nagyon nincs ez rendjén. Úgy gondolom, hogy az államelnöki tisztség bizonyos politikai tapasztalatot, bizonyos képzettséget feltételez, ami úgy tűnik, neki nincs meg” – jelentette ki Călin Popescu Tăriceanu, csalódottságáénak adva egyúttal hangot.

„Gyakorlatilag csalódott vagyok az elnök beszéde miatt, mivel arra számítottam, hogy ebben a feszült helyzetben, ebben a politikai válságban az elnök, azzal a bölcsességgel, amiről valamennyi politikai vezetőnek tanúbizonyosságot kellene tennie, megtalálja az utat a párbeszéd, a feszültség oldása irányába, mivel ez olyan érdek, ami a partizán érdek felett áll. Az elnök, mint oly sokszor, megmutatta, idejön a parlamentbe, és kioktatja a parlamentet, nem csak kioktatja, meg is mondja, mit kellene tennie, elfogadhatatlan. Nem azt a beszédet mondta, amire számítottam” – fogalmazta meg a felsőház elnöke.