Szüreti kavalkádot szervez a Pro Agricultura Egyesület

Első alkalommal szervez Szüreti kavalkádot a Pro Agricultura Egyesület. A eseményre Kolozsvár belvárosában, a Fogoly (Potaissa) utcában november 9-én és 10-én 13 és 23 óra között kerül sor.

„Az ősz a betakarítás, a bőség és az együtt ünneplés időszaka. A Szüreti kavalkádot azért álmodtuk meg, hogy a kolozsvári közösség és az ide látogatók együtt élvezhessék az erdélyi tájak gazdagságát, egy olyan eseményen, ahol a néptáncosok ritmusától a bábelőadásokon át a koncertekig a programok egy igazi kavalkádot alkotnak. Bízunk benne, hogy ez az esemény nemcsak közösségi élményt nyújt, hanem újfajta, mélyebb kapcsolatot teremt a helyi termelőkkel, a hagyományokkal és egymással.” – nyilatkozta Antal Géza, az egyesület elnöke.

A Szüreti kavalkádon az őszi színek, ízei és illatai mellett Erdély kiváló borai és termelői finomságok dobják fel a hangulatot. A borászatok közül a Vatra Roșia, a Takács, valamint a Plébános pincészet kínálják kóstolásra legjobb boraikat, míg a helyi termelők között megtalálható lesz a Castrum Hive Méhészet, a Kalotaszegi finomságok tejtermékei, a Bona Planta teakészítményei és fűszerei, emellett pedig szezonális gyümölcsöket, lekvárokat és egyéb ínyencségeket lehet kóstolni, vásárolni.

Az eseményen néptáncosok, bábszínház gyerekeknek és különféle koncertek fokozzák a hangulatot. A színes programban olyan fellépők szerepelnek, mint Marosán Csaba verses összeállítással, a Katlan zenekar, Czala Gyuszi és Deák Albi, Vigh Ibolya nótacsokra, az Operettissimo, valamint Manaszes Márton és a Tárkány Művek. Az esemény szervezői minden korosztályt arra buzdítanak, hogy látogassanak el a rendezvényre hiszen a zenés műsorok, helyi finomságok és a jókedv mindenkinek szól és mindenkit összekapcsol.

A rendezvény nem jöhetne létre a partnerek és támogatók nélkül, akik között szerepel a  Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR), Magyarország Agrárminisztériuma, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint a Visit Cluj.

Az eseményekkel kapcsolatos részletek megtalálhatóak a Pro Agricultura Egyesület Facebook oldalán. Az erdélyi magyar gazdák boldogulását a magyar kormány agrárminisztériuma által támogatott Kárpát-medencei falugazdász-hálózat segíti, az RMDSZ-szel partnerségben.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Jövő január elsejétől 4050 lej lesz a minimálbér, és továbbra is adómentes lesz 300 lej a minimálbérből – jelentette be Marcel Ciolacu miniszterelnök a háromoldalú egyeztető tanács szerdai tanácskozását követően.
Közhír