Szülőföldön Magyarul - Jövő héten kezdődik a támogatás kifizetése

Jövő héten kezdődik a támogatás kifizetése a Szülőföldön Magyarul Program kedvezményezettjeinek – tájékoztat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint az érintetteket elektronikus úton értesítik az eredményről, az utalások pedig a következő hetekben, több ütemben, folyamatosan érkeznek a sikeresen pályázókhoz.

A tájékoztatás szerint egyes régiókban eltérő a kifizetések ütemezése. Mivel 227 ezer támogatást folyósítanak, türelmet kérnek, ígérik, minden érvényesen pályázó meg fogja kapni a bruttó 100 ezer forintnak megfelelő összeget.

Az oktatási-nevelési és hallgatói támogatásra minden olyan külhoni gyermek és fiatal jogosult egészen az egyetemig, aki szülőföldjén magyar nyelvű oktatásban vesz részt, az a tanév után jár. Évi egyszeri támogatásról van szó, amelyet mindig az előző tanévre vonatkozóan kapnak meg a szülők, a hallgatói támogatás esetében pedig a fiatalok. A Szülőföldön Magyarul Program óriási szerepet játszik abban, hogy a külhoni magyar gyerekek és fiatalok anyanyelvükön tanulhassanak szülőföldjükön – írják.