Szépség és a szörnyeteg – újabb leckeelőadás a kolozsvári zeneakadémián

Szépség és  a szörnyeteg –  újabb leckeelőadás a kolozsvári zeneakadémián
Immár ötödik alkalommal szerveznek a kolozsvári zeneakadémián magyar nyelvű zenés leckeelőadást. Ebben a félévben a másodéves hallgatók a Szépség és a szörnyeteg meséjéhez kötötték a karácsonyi műsorukat, számos zenei művel színesítve azt. A repertoár a barokk korban íródott művektől a kortárs zeneművészet egy-egy példájának bemutatásával gazdagítja a nézők ismeretét. Igyekeznek minél több hangszert bemutatni, mindenekelőtt az orgona hangzásának bemutatására fektetnek hangsúlyt. Egy közös éneklésre is sor kerül majd, Bárdos Lajos Aranyszárnyú angyal című művét a gyerekekkel közösen adják elő.

A szervezők célja ezúttal is a komolyzene ismertetése és megszerettetése. „Nem lehet egészen boldog ember az, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig” - valljál Kodály Zoltánnal együtt.

A történet helyszíne tehát az elvarázsolt Ádám herceg kastélya, ahol Belle karácsonyi ünnepséget szeretne tartani, de a szörnyeteg ezt megtiltja neki. Vajon miért nem szereti az elvarázsolt herceg a karácsonyt? Vajon Belle engedelmeskedik a kastély urának? A válaszokra kíváncsi gyerekeket, szüleiket és pedagógusaikat a Gheorghe Dima Nemzeti Zeneakadémia hangverseny stúdiójába várják (Király/ I. C. Brătianu utca 25 szám) december 21-én. Az 50 perces előadások 9, 10, 11 és 12 órakor kezdődnek.

A belépőjegy ára 15 lej, az összegyűlt összeget jótékony célokra fordítják. Foglalás és kapcsolattartás: Ardelean Krisztina e-mail: krisztina.ardelean@amgd.ro 0746055977  A terem befogadó képességét figyelmbe véve szükséges a helyeket előre lefoglalni. Lehetőség van csoportosan és egyénileg is megtekinteni az előadást.

A plakátot Gergely Zsolt, Ianko Debora és Kun Sándor készítette.