Személygépkocsi ütközött neki a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének (FRISSíTVE)

Személygépkocsi ütközött neki a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének (FRISSíTVE)
Meghalt egy férfi ma reggel, miután autójával a bukaresti Kiseleff úton az orosz nagykövetség kerítésének ütközött, és az autó kigyulladt.

Rendőrségi források szerint a férfi egy bizonyos Bogdan Drăghici, az apák diszkriminációja ellen fellépő TATA szülői egyesület elnöke.

Utolsó Facebook-bejegyzésében a férfi elítélte az orosz agressziót, és az ukrán nép mellett állt ki.

„Én is ukrajnai vagyok! Csodálatos lenne, ha mindannyian ukránoknak tartanánk magunkat, amíg végre véget nem ér a szörnyű háború, amely az egész emberiséget halálos veszélybe sodorja! Nagyon szomorú, hogy a demokratikus világ nem reagál azonnal és határozottan a béke helyreállítására, hogy gyorsan megbüntesse az ártatlanok vérére szomjazó diktátort, hogy megmutassa, van emberi szolidaritás, hogy nem kerülhet sor az utolsó világháborúra, hogy ezt a bolygót nem pusztíthatják el az emberek, mert a történelem borzalmai nem ismétlődhetnek meg” - írta Drăghici.

Az ügyet a bukaresti törvényszék ügyészsége vizsgálja.

 

FRISSÍTÉS: az ügyészség közölte: a járműben gyúlékony anyagokat tartalmazó tartályokat találtak -

Az első vizsgálatokból az derült ki, hogy a személygépkocsi nekiütközött a nagykövetség kapujának, majd a sofőr meggyújtotta önmagát az autóban ülve - közölte a bukaresti törvényszék ügyésze. Hozzátette, még folyamatban van az esemény rekonstruálása.

Az újságírók megkérdezték tőle, hogy terrorista akciónak minősíthető-e a cselekedet.

„Erre vonatkozóan jelenleg nincs konkrét bizonyíték, nem tudjuk még megmondani, hogy ez a gesztus a személyes körülményeken kívül mással is összefügg-e” - válaszolta az ügyész.