Szélre és hidegre adtak ki figyelmeztetést az ország középső, déli és keleti vidékeire

Szélre és hidegre adtak ki figyelmeztetést az ország középső, déli és keleti vidékeire
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) ma szélre és hidegre adott ki figyelmeztetést az ország középső, déli és keleti vidékeire, ami ma 16 órakor lépett érvénybe és holnap 14 óráig tart. A hegyekben havazásra kell számítani.

„Az említett időszakban csapadék várható a középső, déli és keleti tájakon. Eleinte vegyes csapadékra számíthatunk, ami aztán többnyire átvált havazásra. A hegyekben havazni fog. Helyenként meg is áll a hó, a hegyekben vastagabb hótakaró is képződhet. Lesznek olyan időszakok, amikor a legtöbb vidéken megerősödik a szél. A hegyekben, főként a magasabban fekvő vidékeken a széllökések meghaladhatják a 80-90 kilométer/órát, és hóviharra is számítani kell. Moldvában, Dobrudzsában és Havasalföldön 50-60 kilométer/órás szél várható, helyenként hóvihar is kialakulhat” – mutat rá a meteorológiai szolgálat.

A hőmérséklet fokozatosan lehűl, a hőmérők higanyszála többnyire negatív tartományban marad, keddről szerdára virradóra pedig fagy várható, -10 Celsius-foknál is alacsonyabb hőmérsékleteket mérhetünk északon, észak-keleten, az ország középső vidékein, és elszórtan más tájakon is.