Szabadnapban és ingyenes utazásban részesülhetnek az egyetemisták december 12-én

Szabadnapban és ingyenes utazásban részesülhetnek az egyetemisták december 12-én
Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke pénteken Temesváron azt mondta, az államnak szabadnapot kellene adnia az egyetemisták számára december 12-én, a parlamenti választások másnapján, illetve biztosítani kellene nekik az ingyenes utazást is ebben az időszakban.
„December 12-e hétfő, a parlamenti választások másnapja. Én úgy vélem, a román államnak szabadnapot kellene adnia az egyetemistáknak. Nem ez lenne az első eset sem Romániában, sem más államokban. (…) Remélem, mindannyian megteszünk minden erőfeszítést, hogy biztosíthassuk az emberek számára a szavazati jog gyakorlását. Úgy vélem, az egyetemisták olyan kategóriát képeznek, amelyet érdemes volna szavazásra ösztönözni” – mondta Alina Gorghiu a Temes megyei PNL-szervezetnél megtartott sajtótájékoztatóján.

A liberális pártelnök szerint ugyanakkor az egyetemi hallgatóknak a választási időszakban ingyen kellene utazniuk.

„Úgy vélem, ehhez a javaslathoz, amely szerint minden romániai egyetemistának lehetősége volna otthonában jelen lenni és ott gyakorolni szavazati jogát, hozzáadódhat az ingyenes utazási lehetőség is abban az időszakban. Nem olyan összegről van szó, amely túl nagy terhet róla Románia költségvetésére. Nem beszéltem még a kormánnyal erről a témáról, de biztos vagyok benne, hogy nyitott fülekre találok majd” – jelentette ki Alina Gorghiu.