Szabadfogású birkózás: a Kolozsvári Jövő érmesei

Ismét jó híreket kaptunk a Kolozsvári Jövő ISK birkózó szakosztályától. Ahogy közeledünk az évvége felé, annál jobb eredményeket érnek el Vasile Popuţa és a szamosújvári Valentin Sătmărean edzők fiatal tanítványai.

ERKEDI CSABA

Nemrég Székelyudvarhelyen szerepelt a Felek alji iskolásklub ifi II. csapata az országos csapatbajnokság döntő tornáján. A kolozsvári együttes a második helyen végzett a székelyföldi város sportcsarnokában megrendezett tornán a hazai ISK mögött. A harmadik helyet a Călăraşi-i ISK foglalta el. A döntőn az ország legjobb hat hasonló korú csapata vett részt.

A múlt hétvégén a Román Kupa Târgoviştén megtartott döntő tornáján is az első helyen végeztek a Kis Szamos-parti sportolók. A dengelegi születésű, de jelenleg a kolozsvári Romul Ladea Képzőművészeti Líceum X. osztályos tanulója, Augusta Cuc első helyen végzett a lányok 52 kilogrammos küzdelmében (korábban a Krajován rendezett Balkán Bajnokságon bronzérmes volt). Ugyancsak a múlt heti Román Kupa versenyen a kolozsvári Alexandru Aştilean a legjobb volt a 100 kilósoknál.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Már hagyományossá vált, minden évvégén Herkulesfürdőn megrendezik a Herkules Kupa szabadfogású birkózóversenyt. Az is már megszokottá vált, hogy a Cserna-völgyi sporteseményt megtisztelik a Kolozsvári Jövő ISK nagyiklódi szakosztályának fiataljai is.
Sport
A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) szabadkártyájával együtt hét kvótát szereztek a magyarok a párizsi olimpiára, így a vegyes csapatversenyben is indulhatnak.
Sport