Sümegi Eszter a magyar opera színpadán

sümegi eszter
Díszmeghívott Sümegi Eszter, Kossuth-díjjal kitüntetett operaénekesnő, érdemes és kiváló művész FOTÓ: EMMER LÁSZLÓ
Amilcare Ponchielli La Gioconda művét Horváth József vezényletével koncertszerű előadás formájában mutatja be a Kolozsvári Magyar Opera társulata február 22-én, este fél hétkor. Díszmeghívott Sümegi Eszter, Kossuth-díjjal kitüntetett operaénekesnő, érdemes és kiváló művész, a budapesti Magyar Állami Operaház örökös tagja.

A színpadkép Jancsó Hajnal munkája. Albert Innaurato drámaíró írja a Giocondáról: „van valami a dramaturgiájában, ami miatt lakmuszpapírszerűen megkülönbözteti azokat, akik szeretik az operát, azoktól, akik imádják.”

Sümegi Eszter így vall a szerepről: Gioconda viszonzatlan szerelemmel a szívében, nemes lélekkel megmenti vetélytársnőjét, Laurát a haláltól és az imádott férfit, Enzót, valamint a szökésükben is segítségükre van. Hősnőnk képes felülemelkedni áruláson, csaláson, hitegetésen, halálon, anyja ideiglenes elvesztésén, és az egyetlen kiutat saját maga feláldozásában látja. Híres Öngyilkos-áriájában lelke legbensőbb érzéseit tárja elénk.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a www.eventbook.ro weboldalon.