Startolt a nyári felvételi a BBTE-n

Startolt a nyári felvételi a BBTE-n
A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) július 16-án kezdődött az egyetemi alapképzésre és a mesteri képzésre való beiratkozás.

A jövendőbeli diákok már az első iratkozási nap első órájában megrohamozták a kiszemelt egyetemi karokat, hogy jelentkezzenek a meghirdetett 4975 ingyenes és 9400 fizetéses helyre alapképzésen, és 2700 távoktatásos helyre. A mesteri tagozatra felvételizőknek 3375 ingyenes és 6106 fizetéses helyet hirdettek meg. Alapképzésen 244 (nappali és távoktatás), míg mesterin 217 (nappali vagy csökkentett látogatásos) programot várja a felvételizőket.

Azon felvételizők esetében, akik Kolozsvártól több mint 20 kilométerre laknak, 400 szálláshelyet biztosítanak az egyetem Hasdeu/Kőkert utcai bentlakásaiban.  Az ötágyas szobák július 16-a és 31-e között vehetők igénybe. Minden ott eltöltött éjszakáért 25 lejt kell fizetni személyenként. A szálláshely elfoglalásáért az egyetem szociális ügyosztályához kell írásos kérést benyújtani. A szálláshelyre a felvételizők szüleit is fogadják. A szállás kifizetése történhet készpénzzel vagy bankkártyával az egyetem 5-ös számú bentlakásában (Hasdeu/Kőkert utca 45. szám), hétfőtől péntekig 7-15 óra között.

A felvételi idén július 16-a és 31-e között zajlik. A tájékoztatóban értesülhetnek az érintettek a beiratkozási időszakról, a vizsgákról, az eredmények kifüggesztéséről, a fellebbezések elbírálásáról, a helyek visszaigazolásáról, illetve a betöltetlenül maradt helyek újraosztásáról.

A mostani felvételin a BBTE karai különböző írásbeli és szóbeli vizsgákat szerveznek a jelentkezők képességeinek és ismereteinek felmérése céljából. A karok különböző mértékben veszik figyelembe az érettségin elért átlagot. A felvételi és a beiskolázási illetékeket minden kar maga állapította meg.

A felvételiről további információkat kaphatunk a https://admitere.ubbcluj.ro honlapra kattintva.