Sporthírek röviden a nagyvilágból

Sporthírek röviden a nagyvilágból

SORSOLTAK A LABDARÚGÓ ROMÁN KUPÁBAN

Kisorsolták a labdarúgó Román Kupa párosítását, az 5. szakaszban, a tizenhatoddöntőben már az I. ligás együttesek is bekapcsolódnak a küzdelembe.

A Kolozsvári CFR 1907 Jászvásárra, a Politechnika otthonába látogat, a másodosztály U FC pedig a III. ligás Huszvárosi/Huşi-i Huşana vendége lesz. Az időpontról később döntenek.

A további párosítás: Konstancai Farul (III. liga)–Clinceni-i Academica, Bukaresti Dinamó–Konstancai Viitorul, Turnu Măgurele-i Turris-Oltul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Bodzavásári/Buzăui Gloria MSC–FCSB, Târgoviştei Chindia–Nagyszebeni AFC Hermannstadt, Voluntari-i FC–Medgyesi Gázmetán, Karácsonkői/Piatra Neamţ-i Csalhó (III.)–Ploieşti-i Petrolul, Chiajna Concordia (II.)–Botoşani-i FC, Temesvári Ripensia–Gyurgyevói/Giurgiui Astra, Bukaresti Progresul Spartac (III.)–Krajovai Universitatea FC, Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Jövő Pandúrok (II.)–Piteşti-i Argeş FC, Váradszentmártoni SK (III.)–Călăraşi-i Dunărea (II.), Krajovai U 1948 (II.)–Temesvári ASU Politechnika (II) és FK Csíkszereda (II.)–Aradi UTA.

MAGYAR NB I., 10. FORDULÓ: EGY FÉLIDŐ ELÉG VOLT AZ FTC-NEK

Már csak a címvédő és listavezető Ferencvárosi Torna Club veretlen a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulója után. Az eddig szintén veretlen MOL Fehérvár FC szombaton kikapott az MTK otthonában, a Bajnokok Ligájában csoportkörös FTC pedig vasárnap magabiztosan legyőzte házigazdaként a sereghajtó Mezőkövesd Zsóry FC-t. A Fradi még csak nyolc mérkőzést játszott, mégis három ponttal megelőzi a Paksi FC-t, amely már tíz találkozón van túl. A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 58 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 47. győzelmét aratta.

Eredmény, OTP Bank Liga, 10. forduló: • Ferencvárosi Torna Club–Mezőkövesd Zsóry FC 3–0 (gól: Tokmac Chol Nguen – 15., Franck Boli – 20. és Myrto Uzuni – 45. + 1. perc; kiállítva: Mihajlo Mamukovics Meszhi – 44. perc, Mezőkövesd; az 50. percben az FTC játékosa, Ihor Ihorovics Haratyin 11-est hibázott). Az állás: 1. FTC 20 pont/8 mérkőzés, 2. Paksi FC 17/10, 3. Kisvárda Master Good 16/9 (5 győzelem), 4. Székesfehérvári MOL Fehérvár FC 16/9 (22–14, 5. Budapesti MTK 15/10, 6. Budafoki MTE 13/8, …, 12. Mezőkövesd 8/10.

NŐI LABDARÚGÁS, 8. FORDULÓ: ÚJABB U OLIMPIA-SIKER

A kilencszeres bajnok Kolozsvári U Olimpia Műegyetem CFF női labdarúgócsapata magabiztosan győzött Konstancán a helyi Selena SN ellen, a 3–0-s végeredmény góljain Mihaela Ciolacu 2 (32. és 39. perc) és Roxana Mirea (82. perc) osztozott.

A 8. forduló többi eredménye: • Kisbecskereki Fortuna–Galaci Universitatea 5–3 • Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Aradi Piroş Security 1–1 • Nagybányai Banat Girls–Bukaresti AFC Fair-Play 2–3. A Borgóprundi Heniu–Alexandriai Universitatea és a Nagybányai ACSFF–Bukaresti Carmen mérkőzést elhalasztották. Az élen: 1. U OLIMPIA 21 PONT/7 MÉRKŐZÉS, 2. Vasas Femina 19/8, 3. Fortuna 18/7.

Szerdán hétközi fordulóval folytatják, 11 órakor az U Olimpia a Borgóprundi Heniut fogadja zárt kapus mérkőzésen a Herbák/Dermata/Clujana Stadionban.

FÉRFI KÉZILABDA: KILENCGÓLOS ROMÁN SIKER

A férfi kézilabda EURO 2022-selejtezők második fordulójában a 8. csoportban győzelemmel javított Románia a svédektől elszenvedett 33–30-as vereség után: Nagybányán 36–27 (16–13) arányban nyert Montenegró ellen. Rareş Fortuneanu szövetségi kapitány együttese főleg a második félidőben teljesített jól.

A romániai góldobók: Gabriel Bujor 8, Cristian Ghiţă, Călin Căbuţ és Nicuşor Negru 6–6, Marius Sadoveac 3, Ionuţ Iancu (kapus) 2, Cristian Fenici, Călin Dedu, Andrei Buzle, Gabriel Dumitru és Thalmaier Roland 1–1; a montenegróiak legjobbja a hatgólos Stevan Vujovics volt.

A találkozót magyar bírópáros, Horváth Péter és Balázs Márton vezette.

A csoport másik mérkőzésén: • Koszovó–Svédország 16–30 (10–15). Az állás: 1. Svédország 4 pont, 2. ROMÁNIA 2 (66–60), 3. Montenegró 2 (59–61), 4. Koszovó 0.

Románia legközelebb 2021. március 21-én Koszovóba látogat.

A 2022-es Európa-bajnokság a második olyan kontinensviadal lesz, amelyet 24 résztvevővel rendeznek. A címvédő Spanyolország és az ezüstérmes Horvátország már kijutott az Eb-re, amelynek hivatalból a két rendező, Magyarország és Szlovákia is tagja. A csoportokból az első kettő és négy legjobb harmadik jut ki még az Eb-re.