Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

RÖVIDPÁLYÁS ÚSZÓ-VB: HOSSZÚ KATINKA KÉT ARANYÉRMET NYERT, ROBERT GLINŢĂ DÖNTŐBE JUTOTT

Hosszú Katinka két aranyérmet szerzett az úszók rövidpályás világbajnokságának szerdai napján a kanadai Windsorban. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis ezúttal 200 méter pillangón és 100 méter háton diadalmaskodott. Hosszú mostani sikereivel már kilencszeres rövidpályás világbajnoknak mondhatja magát, az egyéni győzelmek számában ezzel a női örökrangsor élére ugrott, akárcsak 17 érmével, igaz, e tekintetben holtversenyben vezet.

Hosszú egy arany- és egy ezüst-, míg Bernek Péter egy bronzérmet nyert a keddi nyitónapon. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 400 méter vegyesen a papírformának megfelelően, favorithoz méltóan 4:21,67 perces idővel diadalmaskodott, míg 200 méter gyorson csak az utolsó métereken maradt el a győzelemtől (1:52,28 perc). Bernek Péter 400 méter gyorson címvédőként 3:37,65-tel a harmadik helyen csapott célba.

A Kolozsvári Universitatea Sportklub úszója, Robert Glinţă szép eredményt ért el: a férfi 100 m-es hátúszásban döntőbe jutott, s végül a hetedik helyen végzett 50,52 másodperccel. Féltávon Glinţă még második volt az orosz Andrei Szabaszovval holtversenyben (24,07 mp). A világbajnok az ausztrál Mitchell Larkin lett 49,65 mp-cel megelőzve Szabatovot (49,69 mp) és a kínai Hszü Csia-jut (50,02 mp). Az elődöntőből Adrian Gherghel tanítványa 50,37 mp-cel jutott tovább, s Windsorban még két további hátúszó számban (50 m és 200 m) csobban a medencébe.

LABDARÚGÓ ORANGE I. LIGA, 20 FORDULÓ

A román élvonal alapszakaszának 20. fordulóját péntektől hétfőig rendezik.

A program (a mérkőzéseket élőben közvetíti a DigiSport1 és a DolceSport tévéadó, a többit külön jelezzük):

Pénteken: • Temesvári ACS Poli–Voluntari-i FC (17 órakor, Look Plus) • Krajovai Universitatea SK–Kolozsvári CFR 1907 (20.30 órakor, Look tv). Szombaton: • Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok–Medgyesi Gázmetán (16 órakor, Look Plus) • Botoşani-i FC–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC (18 órakor, Look tv) • Bukaresti Dinamó–Marosvásárhelyi ASA/ESE (20.30 órakor, Look Plus). Vasárnap: • Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Bukaresti Steaua (19 órakor, Look tv). Hétfőn: • Chiajnai Concrodia–Konstancai Viitorul (20.30 órakor, Look tv).

RÖPLABDA: KOLOZS MEGYEI RANGADÓ

A hétvége sportműsorában a kosárlabdameccsek mellett a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnok Kolozs megyei rangadónak ad otthont pénteken 13.30 órai kezdettel a férfi röplabda A1-osztály alapszakaszának összességében 12., a visszavágók első fordulójának keretében. A Kolozsvári Universitatea Sportklub a Dési Egyesülést fogadja, a két együttes a táblázaton is szomszédos helyet foglal el, a kolozsváriak a 11., utolsó előtti pozíciót, a désiek pedig a 10. helyet. Mindkét gárda 7 pontot gyűjtött. A dési meccsen Lőtei Rómeó tanítványai meglepetésre simán nyertek idegenben 3:0-ra.