Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

CFR 1907: KÍNAI KÖZÉPPÁLYÁS ÉRKEZETT

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata a 16. leigazolásánál tart az idei őszön: támadó középpályás, Jue-feng Lu érkezett Kínából – közölte az egyesület honlapja és közösségi oldala. Lu az első kínai játékos a vasutasklub (s az egész román élvonal) történetében. Az 1995-ben született középpályás legutóbb a második ligában szerepelő Zsejiang Jiteng együttesében játszott. A felek vasárnap kötöttek szerződést.

SZAMOSÚJVÁR URALJA A IV. LIGÁT

A IV. liga második fordulója után is a szamosújvári labdarúgás képviselői vezetnek. Mind a feljutásért harcoló Atletic Olimpia, mind az Armenopolis a hétvégén is győztesen hagyták el a pályát. A Kilin Csaba edzette Olimpia idegenben szerepelt, méghozzá a Dés melletti Déscichegyen, ahol aránylag szoros küzdelem után 3–1 (1–1) arányban nyert. A vendégek góljait Szabó Mihály (4. és 65. perc) és Vasile Dascăl (75. perc) rúgta. A hazaiak Mureşan révén egyenlítettek a 7. percben. A szamosújváriak éppen a találkozó előtt igazolták le a III. liga újonca, a Tasnádi Egyesüléstől jött Răzvan Hodaş középpályást. Az Armenopolis zuhogó esőben hazai pályán 10–0 (4–0) arányban kiütötte a többnyire ifikből álló Kolozsvári Jövő Mihai Georgescu együttesét. Az örményeknek csupán az időjárás okozott fejfájást, a nagy vihar miatt kérdésessé vált az összecsapás lebonyolítása, végül is kisebb-nagyobb megszakításokkal és valóságos „gólzáporral”sikerült véget vetni a meccsnek. A gólok szerzői Bocoş (3), Doroftei, Stan, Marian, Gligan, Rad, Moldovan és Ştefan Precup voltak, azzal a megjegyzéssel, hogy utóbbi mindössze 17 éves, tehetséges és nagy jövő előtt álló csatár, akitől sokat várnak ezután is a klub vezetői, edzői és szurkolói. Az örményektől e héten hat játékos a Szlovéniában esedékes Minifoci Európa Bajnokságon érdekelt, ezért megtörténhet, hogy elhalasztják a harmadik fordulóban kiírt Alsódetrehemi Egyesülés elleni találkozójukat. (erkedi)

TÖRÖKÖT FOGOTT AZ U-BT

Kettős, román és török állampolgárságú játékossal, Kilic Karakussal kötött szerződést a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata – közölte az egyesület honlapja. A hátvéd (2-es pozícióban játszó) Karakus a Galatasaray Isztambultól érkezett a bajnokcsapathoz, 2000 június 24-én született és 196 cm magas. A török Darüssafaka Dogus egyesület neveltje, de játszott már a román korosztályos válogatottban, az U16-osoknál is. A Galatasaraynál az euroligás keretre is felkerült, de nem kapott játéklehetőséget. Karakusra a felnőtt, a másod- és az U18-as csapatnál is számítanak.